O familie are nevoie de ajutor după ce focul le-a distrus casa! ”Au reușit să se salveze pe ei și o parte din lucruri!” (Foto)

Biserica din sat organizează o colectă pentru a veni în sprijinul familiei aflată în necaz.

O familie are nevoie de ajutor după ce focul le-a distrus casa! ”Au reușit să se salveze pe ei și o parte din lucruri!” (Foto)

Parohia Oroftiana de Sus ”Adormirea Maicii Domnului” anunță o acțiune de sprijin după ce casa unei familii a fost distrusă de un incendiu.

 

”Iubiți credincioși, o altă tragedie s-a abătut asupra unei familii din satul nostru. În după-amiaza zilei de luni 12 februarie, casa familei Doboș Vasile și Covaliu Silvia, casă care era aproape finalizată, a fost mistuită de un incendiu devastator. Aceștia au reușit să se salveze pe ei și o parte din lucrurile aflate în locuință. Casa este distrusă aproape în totalitate, iar costurile pentru renovare sunt estimate la 50.000 de lei. Din păcate, starea financiară a familiei este una foarte modestă. Este de datoria noastră să fim alături de cei aflați în nevoie. Așadar, bisericuța noastră organizează o colectă pentru a veni în sprijinul familiei aflate în necaz și pentru că aceștia să poată începe reconstrucția casei”, au transmis reprezentanții parohiei.

 

Casă distrusă de foc!

Nenorocirea s-a întâmplat pe 12 februarie, când familia din localitatea Oroftiana a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu.

Proprietarul este cel care a observat flăcările și a sunat după ajutor. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Suharău.

Aceștia au constatat că ardea acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. Pompierii au acționat rapid astfel încât flăcările să nu ajungă și la alte construcții din gospodărie.

Cum putem ajuta!

Donațiile se pot aduce la biserică sau se pot vira în conturile de mai jos, cu mențiunea "Ajutor incendiu":

 Titular: Ciurdea Mihai Alexandru

 RO13BTRLRONCRT0126533401

Titular: Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” RO37BTRLRONCRT0680165901









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
80

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
110

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
172

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...