O familie are nevoie de ajutor după ce focul le-a distrus casa! ”Au reușit să se salveze pe ei și o parte din lucruri!” (Foto)

Biserica din sat organizează o colectă pentru a veni în sprijinul familiei aflată în necaz.

O familie are nevoie de ajutor după ce focul le-a distrus casa! ”Au reușit să se salveze pe ei și o parte din lucruri!” (Foto)

Parohia Oroftiana de Sus ”Adormirea Maicii Domnului” anunță o acțiune de sprijin după ce casa unei familii a fost distrusă de un incendiu.

 

”Iubiți credincioși, o altă tragedie s-a abătut asupra unei familii din satul nostru. În după-amiaza zilei de luni 12 februarie, casa familei Doboș Vasile și Covaliu Silvia, casă care era aproape finalizată, a fost mistuită de un incendiu devastator. Aceștia au reușit să se salveze pe ei și o parte din lucrurile aflate în locuință. Casa este distrusă aproape în totalitate, iar costurile pentru renovare sunt estimate la 50.000 de lei. Din păcate, starea financiară a familiei este una foarte modestă. Este de datoria noastră să fim alături de cei aflați în nevoie. Așadar, bisericuța noastră organizează o colectă pentru a veni în sprijinul familiei aflate în necaz și pentru că aceștia să poată începe reconstrucția casei”, au transmis reprezentanții parohiei.

 

Casă distrusă de foc!

Nenorocirea s-a întâmplat pe 12 februarie, când familia din localitatea Oroftiana a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu.

Proprietarul este cel care a observat flăcările și a sunat după ajutor. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Suharău.

Aceștia au constatat că ardea acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. Pompierii au acționat rapid astfel încât flăcările să nu ajungă și la alte construcții din gospodărie.

Cum putem ajuta!

Donațiile se pot aduce la biserică sau se pot vira în conturile de mai jos, cu mențiunea "Ajutor incendiu":

 Titular: Ciurdea Mihai Alexandru

 RO13BTRLRONCRT0126533401

Titular: Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” RO37BTRLRONCRT0680165901

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă o parohie vacantă în Botoșani, se caută preot pentru aproape 160 de familii!

Vineri, 12 Aprilie 2024
822

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat vineri, 12 aprilie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc ...

Poarta Focșanilor. Ce se întâmplă cu Moldova în caz de război?

Vineri, 12 Aprilie 2024
460

Ce se întâmplă cu Moldova în cazul unui război cu RusiaIstoricul dărăbănean Dorin Dobrincu a consemnat zilele trecute pe Facebook două declarații îngrijorătoare pen...

Olimpicii din ”Laurian”: Pasiunea pentru geografie aduce performanță școlară!

Vineri, 12 Aprilie 2024
530

Geografia, știința care studiază Pământul, s-a dezvoltat ca o disciplină cuprinzătoare care încearcă să înțeleagă Pământul cu toate complexitățile sale naturale ș...