O bunică trece prin momente grele. Toată familia s-a strâns în jurul ei, dar au mare nevoie de ajutor! (Foto)

De un an de zile suferă de ulcer varicos, de 28 de ani are diabet și viața ei depinde de insulină, a făcut un infarct miocardic și are stend la inimă, are hernie ombilicală și alte probleme de sănătate.

O bunică trece prin momente grele. Toată familia s-a strâns în jurul ei, dar au mare nevoie de ajutor! (Foto)

În urmă cu o lună și jumătate, întrucât starea de sănătate a bunicii s-a înrăutățit foarte tare, nora sa, care locuia în chirie, în Dorohoi, cu soțul său și cu cei 3 copii, au decis să o ia pe bunica să stea cu ei în apartamentul închiriat, pentru a o îngriji. Simțeau că o pierd altfel...

”Mi-au spus că proprietarul când a aflat c-au luat-o pe bunica în apartament și aceasta are acest ulcer varicos și este dependență de pampers,  le-a cerut să elibereze apartamentul cât mai repede, deși plăteau chiria la timp și întrețineau foarte bine apartamentul”, a dezvăluit preoteasa Anamaria Macuc, de la Parohia Pacea din municipiul Botoșani.

Așadar, în mijlocul iernii, au fost nevoiți să se mute urgent în sat, în casa părintească, și să-și transfere copiii la școala din sat.

Din păcate, în această casă au multe lipsuri.

Ambii soți provin din familii modeste și numeroase, dar sunt cu bun simț și foarte curați, dă asigurări preoteasa Anamaria Macuc.

”În apartamentul închiriat, unde i-am vizitat, era foarte curat și mi-au dat impresia că păstrează și prețuiesc orice lucru. Bunica are o pensie socială, soțul i-a murit în urmă cu 7 ani, iar fiul său și-a pierdut momentan serviciul din cauza navetei. Poate cândva se vor descurca mai bine, dar momentan trec printr-o perioadă dificilă”.

Pentru a le ușura cât de cât viața, cine dorește, îi poate ajuta cu pampers pentru adulți, un cearșaf impermeabil, tratamentul/tratamentele bunicii, covoare (au mare nevoie, podeaua este veche și este foarte frig), lemne de foc, o saltea antiescare (bunica stă doar la pat, nu mai poate merge), un scaun cu rotile, un scaun cu toaletă, o mașină de spălat, aragaz, frigider, o saltea pentru pat de o persoană sau un pat/o canapea, lenjerii de pat, alimente, produse de igienă, jucării/jocuri educative, rechizite, hăinuțe și încălțăminte.

Copiii: Băiat 8 ani (poartă nr. 33 la încălțăminte), băiat 5 ani (28-29 la încălțăminte), fetița 7 ani (nr. 31 la încălțăminte).

Mama (26 ani, slăbuță) haine mărimea M, ( nr 37-38 la încălțăminte), tatăl haine mărimea L (nr 43 la încălțăminte), bunica haine mărimea XXL (nu se poate deplasa).

Cine dorește să-i ajute, îi poate suna la nr. de telefon 0772 007 161 sau îi poate vizita. De asemenea, cine dorește să-i ajute, dar nu poate ajunge la ei, poate lăsa darurile pentru această familie, până duminică, la clădirea în șantier din spatele Bisericii Pacea (este deschis zilnic între orele 8:30- 16:00) , cu mențiunea "bunica Dorohoi".



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
506

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...