O biserică din Botoșani își sărbătorește astăzi hramul

O biserică din Botoșani își sărbătorește astăzi hramul

Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Botoșani, situată în Parcul Tineretului,  își sărbătorește miercuri, 10 februarie, cel de-al doilea hram al Bisericii.

Având hramurile „Izvorul Tămăduirii” și „Sfântul Mucenic Haralambie”, parohia a ales această dată pentru că la 10 februarie s-au încheiat lucrările de construcție ale bisericii.

Ceremoniile religioase au început încă de aseară, când un sobor restrâns de preoți și un număr limitat de credincioși, au participat la vecernia cu litie.

Slujbele au continuat și miercuri când, după Sfânta Liturghie, s-a săvârșit Sfințirea mică a apei (Agheasmă), spre folosul trupesc și sufletesc al credincioșilor.

Enoriașii au sperat să-l vadă printre ei pe duhovnicul lor, părintele Ioan Alupoaiei, însă acesta se reface la domiciliu, după perioada de suferință prin care a trecut, provocată de coronavirus.

 „Dacă Maica Domnului este Izvor al  Tămăduirii, atunci Sfântul Haralambie este ocrotitorul săracilor şi al bolnavilor. Nici nu se putea o asociere mai potrivită de hramuri pentru o biserică sau parohie, cum este a noastră. Serbând  pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, al doilea hram al parohiei, Biserica noastră  îmbină  dimensiunea  liturgică  cu  cea  social-filantropică”, a declarat părintele paroh Ioan Alupoaiei.

Sursa foto: Facebook Biserica Izvorul Tămăduirii

 

Spune-ne opinia ta