Noapte de coșmar pentru sute de călători, inclusiv din Botoșani, după ce câteva trenuri au rămas blocate pe calea ferată

Noapte de coșmar pentru sute de călători, inclusiv din Botoșani, după ce câteva trenuri au rămas blocate pe calea ferată

Sute de călători au avut o noapte de coșmar, după ce câteva trenuri au rămas blocate pe calea ferată, în apropiere de Drobeta Turnu Severin. Printre persoanele afectate s-au numărat și botoșăneni, care erau pe drumuri de mai bine de 30 de ore.

În noaptea de joi spre vineri, cablurile electrice de alimentare au fost rupte pe o distanță de sute de metri de un tren marfar, iar asta a dat peste cap tot traficul feroviar din zonă. Oameni cu copii mici în brațe sau plecați de la distanțe mari au fost nevoiți să aștepte până dimineață rezolvarea problemei.

Incidentul s-a produs la scurt timp după miezul nopții. Călătorii din vagoane au văzut doar că trenul se oprește brusc.

CFR Călători a transmis că în urma lipsei de tensiune între Orșova și Gura Văii, a fost oprită circulația pentru două trenuri internaționale care circulau între București și Budapesta. Un al treilea tren este cel care aducea turiștii de pe litoral spre Timișoara, conform ȘtirileProTV.ro.

Unii dintre călători au primit apă, dar asta nu i-a consolat prea mult.

„Noi mergem la stațiune, trebuia să ajungem la 10:30 la Arad și ne-am împotmolit aici. Că a fost furtună aici, că a căzut un copac și locomotiva s-a defectat”, a spus o pasageră.

„De la București am plecat la 10. Vă dați seama... Și ajung, poate, la 12 la Caransebeș. Suntem foarte obosiți. Plecată de ieri dimineață de la opt, din Botoșani”, s-a plâns o altă femeie.

Pe calea ferată au rămas blocate și marfare. Problemele s-au rezolvat după aproape 10 ore.

 

Spune-ne opinia ta