Mii de pachete de țigări de contrabandă, abandonate la graniță (video)

Mii de pachete de țigări de contrabandă, abandonate la graniță (video)

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, sâmbătă, în urma unei acțiuni desfășurate în apropiere de localitatea Oroftiana, 7.500 de pachete cu țigarete de contrabandă în valoare de peste 74.400 de lei, abandonate în vegetație la vederea forțelor de ordine, informează Serviciul Teritorial de Poliție de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, pe timpul acțiunii, în jurul orei 16:15, au fost observate mai multe persoane, care transportau colete voluminoase. În momentul în care acestea au observat prezența polițiștilor, s-au dispersat în direcții diferite, retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

„Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentului. La inventarierea bunurilor a reieșit faptul că în coletele respective se aflau țigări, fiind stabilită cantitatea de 150.000 de țigarete, în valoare de 74.414 lei, bunuri ce au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor”, a precizat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

„Reprezentanții celor două state vor colabora și în viitor și vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună”, a adăugat Răcnea.

 

 

Spune-ne opinia ta