16 șoferi lăsați fără permis și două dosare penale deschise în timpul acțiunilor de duminică ale polițiștilor

16 șoferi lăsați fără permis și două dosare penale deschise în timpul acțiunilor de duminică ale polițiștilor

Forțele de ordine angrenate, duminică, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea și liniște publică, în zonele în care s-au desfășurat evenimente cultural-artistice, precum și în zona lăcașurilor de cult, au aplicat peste 30 de amenzi și au deschis două dosare penale privind infracțiuni în regim rutier, arată informațiile transmise de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, au fost verificate aproximativ 100 de persoane și 70 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei, iar 16 conducători auto au fost lăsați fără permis de conducere. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut și două certificate de înmatriculare.

În acest context, au fost depistați și doi șoferi aflați la volan în stare de ebrietate. Unul dintre ei este un bărbat de 39 de ani, din localitatea Șendriceni, depistat conducând pe drumul județean 291 cu viteză excesivă, dar și cu o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 870 de lei pentru depășirea limitei legale de viteză.

În cel de al doilea caz, este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din comuna Trușești, oprit în noaptea de duminică spre luni, pe drumul național 29D, în localitatea Stăuceni. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, menționează reprezentanții IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta