Micuța Ecaterina a mai primit o veste cumplită din partea medicilor. Pe lângă cancer, aceasta suferă și de diabet zaharat

Micuța Ecaterina a mai primit o veste cumplită din partea medicilor. Pe lângă cancer, aceasta suferă și de diabet zaharat

Veștile proaste continuă să vină în familia Giagu, din Botoșani. După ce Ecaterina, fetița celor doi soți, a fost diagnostică cu cancer de medicii din România, ajunsă în Turcia la Clinica Emsey, acolo medicii le-au dat încă o veste cumplită.

Micuța lor Ecaterina a fost diagnosticată de medicii turci cu diabet zaharat, iar cancerul este într-un stadiu avansat și trebuie să înceapă de urgență tratamentul.

Toată suferința familiei a început de la o durere de măsea, care s-a extins în tot corpul copilei de doar 8 ani.

„Am mers cu Ecaterina la dentist pentru că avea dureri de măsea, pe partea stângă. I s-a prescris un antibiotic, pentru un abces, dar după o săptămână am mers din nou cu ea la doctor pentru că i se umflase mandibula și mai tare. De la stomatolog am dus-o la spital, unde i-au făcut o radiografie și atunci am aflat că fata mea scumpă are o tumoare malignă care crește rapid...”, a povestit Florica Lenuța Giagu, mama copilei.

Imediat, fata a început să facă chimioterapie, apoi după câteva luni bune a fost operată cu succes. Au crezut că atât a fost, că tot ce era rău a trecut, dar din nefericire ce era mai rău abia urma să vină.

În mai, Ecaterina a fost dusă de urgență la spital pentru că nu mai putea merge și nu mai suporta să fie atinsă sau să fie luată în brațe. Durerile erau atât de crunte încât a trebuit să-i fie administrată morfină. La sfârșitul lunii octombrie, un CT la torace a scos la iveală multiple metastaze pulmonare.

Mama Ecaterinei este disperată, nu se poate nici odihni noaptea de frică. Îi este frică că Ecaterina va muri, deoarece cancerul pur și simplu îi mănâncă viața. Ecaterina trebuie să înceapă tratamentul de urgență, însă costă 90.250 dolari iar până acum s-au strâns 50.883 dolari.

„Sunt atât, atât de înspăimântată... atât de obosită... atât de tristă... atât de copleșită... atât de furioasă... atât de deznădăjduită... Viața trebuia să fie altfel, Ecaterina trebuia să copilărească, să înceapă școala, să se bucure de toți acești ani magici. Nu trebuia să fie așa! Nu trebuia să lupte pentru viața ei care e abia la început. Nu trebuia să cunoască durerea, nu trebuia să fie în pericol de moarte”, mai spune mama fetiței.  

În momentul de față, Ecaterina împreună cu mama sa se află în Turcia, la Clinica Emsey, unde trebuie să înceapă tratamentul, însă au nevoie de o sumă la care pot doar să viseze.

Cei care doresc să ajute familia Giagu pot dona în conturile deschise de Asociația „Salvează o inimă”.

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

În transferal bancar, la detaliile plății, trebuie specificat numele Ecaterinei Giagu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1163

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9745

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1307

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...