Mesajul DGASPC Botoșani cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități: „Sunteți un exemplu de curaj, prin care ne inspirați de fiecare dată”

Mesajul DGASPC Botoșani cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități: „Sunteți un exemplu de curaj, prin care ne inspirați de fiecare dată”

Marcarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități în data de 3 decembrie a fiecărui an - are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Marcarea anuală a acestei zile fost proclamată în anul 1992, prin rezoluția 47/3 a Adunării Generale a Națiunilor Unite și se înscrie în șirul acțiunilor de implementare consecventă a prevederilor Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. 

Ziua de 3 decembrie 2022, este o zi de conștientizare și un prilej bun pentru a aduce în atenția publicului conceptul de egalitate de șanse, toleranță și acceptare. Dizabilitatea nu este o alegere, ci o realitate pe care cu toții trebuie să o privim cu toleranță, înțelegere și compasiune. Dizabilitatea o putem întâlni la părintele nostru, la vecinul nostru, pe stradă, în mijloacele de transport … o putem întâlni oriunde. Chiar și așa, aceste persoane se pot integra cu succes în societate, pot învăța, pot munci, dar au nevoie de noi pentru a le oferi sprijinul și suportul necesar pentru ca ei să conștientizeze faptul că nu sunt singuri în lupta lor și că de cele mai multe ori sunt un exemplu demn de urmat în ceea ce privește curajul și demnitatea cu care luptă.

Cu prilejul acestei zile, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani le adresează urări de sănătate și reușite deosebite persoanelor cu dizabilități și celor care activează în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Sunteți un exemplu de curaj, prin care ne inspirați de fiecare dată.

(Comunicat de presă) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
16

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
54

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...