Medic ginecolog din Botoșani: „Recomandăm gravidelor să nască la Maternitate cu toată încrederea”

Medic ginecolog din Botoșani: „Recomandăm gravidelor să nască la Maternitate cu toată încrederea”

Femeile însărcinate pot naște la Maternitatea din Botoșani în condițiile cele mai sigure, fără niciun pericol de a se infecta cu Covid-19 pentru că s-au luat toate măsurile necesare pentru a fi protejate, susțin surse din cadrul unității spitalicești.

„Deși Materitatea Botoșani are statutul de spital Covid, noi oferim toate condițiile de siguranță fără a exista riscul de infectare a proaspetei mămici cu noul coronavirus. Dacă în Maternitatea Botoșani ajunge o gravida depistată pozitiv, noi avem circuitul corect de a o ajuta fără a o trimite în alt spital”, a transmis medicul botoșănean.

În cortul din fața maternității se face un triaj oricărei  gravide care se prezintă la spital. Așadar, se face un test pentru depistarea coronavirusului urmat de o anchetă epidemiologică și, în funcție de rezultatul anchetei medicul stabilește dacă gravida va fi internată pe circuitul Covid sau nu are nicio suspiciune și atunci se bucură de toate privilegiile nașterii în maternitate, pe toate celelalte etaje,  fără să fie supusă  vreunui risc.

„Ca să evităm orice greșeală, orice gravidă care se prezintă la Materitatea din Botoșani este suspectă precum este suspect orice personal medical. Această gravidă intră în maternitate pe circuitul de suspecți deși ea este sănătoasă, iar pe toată durata spitalizării ea stă singură în salon, cu toate măsurile de protecție (mască, vizieră, botoșei etc) fără a se expune. Dacă gravida este depistată pozitiv atunci sunt luate măsuri de maximă siguranță, fiind internată singură în salon, neintrând în contact cu cineva”.

Deși au fost câteva cazuri în care femeile au fost trimise la spitalul din Dorohoi pentru a naște, acest lucru nu va mai fi necesar  pentru că spitalul nu deține nicio decizie referitoare la acest procedeu, nu există nici resurse umane suficiente dar nici bază materială pentru a duce la bun sfârșit nașterea.

„Noi am comunicat situația la Stația de Salvare și la Comitetul de Situații de Urgență iar ei vor aduce toate pacientele la Maternitatea din Botoșani unde doctorul de gardă, pe parafa lui, stabilește dacă pacienta urmează să fie trimisă în alt spital însă devine răspunzător de fapta lui. Noi recomandăm gravidelor să vină să nască la Maternitatea din Botoșani cu toată încrederea pentru că avem toate condițiile necesare pentru a  preveni răspândirea cu Covid”, a transmis medicul botoșănean.

Până în prezent, nici un personal medical din cadrul Maternității din Botoșani nu a fost confirmat cu noul coronavirus, datorită măsurilor drastice luate în acest sens de conducerea Maternității.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
8

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
17

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
59

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...