Marian, băiatul de 16 ani înghițit de apele unui iaz din județ, comemorat de prieteni. Drama pe care o trăia cel care „ajuta pe toată lumea”

Marian, băiatul de 16 ani înghițit de apele unui iaz din județ, comemorat de prieteni. Drama pe care o trăia cel care „ajuta pe toată lumea”

Un gest de recunoștință pentru cel care le-a fost prieten, până ca viața să i se curme de timpuriu, a fost făcut de către mai mulți tineri din comuna Mihălășeni, din județul Botoșani. Prietenii lui Marian, tânărul în vârstă de 16 ani înghițit, miercuri, de apele unui iaz din Ripiceni, l-au condus pe ultimul drum îmbrăcați în tricouri pe care este imprimată o fotografie cu acesta.

Viața lui Marian nu a fost una tocmai obișnuită pentru un adolescent. Băiatul a crescut împreună cu mama și cele două surori mai mici ale acestuia, împărțind necazul unei situații materiale precare și suferința lipsei stâlpului „familiei”. Tatăl său a plecat de acasă și nu s-a mai îngrijit de familie de atunci, când băiatul avea doar câțiva ani. Marian a renunțat la visul de a ajunge la liceu. După ce a finalizat ciclul gimnazial, s-a angajat la o fermă din apropierea localității de domiciliu, pentru a contribui cumva la bunăstarea familiei sale.

Toți apropiații tânărului vorbesc despre bunătatea sa, întreținută în ciuda dificultăților cu care avea să se confrunte de la o vârstă fragedă.

„Avea un suflet bun. Ajuta pe toată lumea, era foarte harnic și săritor. Familia lui și prietenii sunt distruși. Marian a fost mereu un om chinuit, dar vesel și muncitor, cu bun simț”, povestește o prietenă de-a băiatului.

Viața lui Marian a fost curmată accidental. Aflat la pescuit împreună cu alți doi angajați ai fermei unde muncea, într-un moment în care rămăsese singur, acesta a alunecat și a căzut în adâncimea iazului. Un apel la 112 efectuat în jurul orei 4:00 semnala că băiatul a fost înghițit de ape. Vreme de șase ore, Marian a fost căutat de zeci de pompieri și scafandri, atât din Botoșani, cât și din Suceava și Iași. În cele din urmă, corpul său a fost găsit, însă sufletul părăsise deja această lume, cadrele medicale neputând decât să constate decesul.

Sâmbătă, Marian a fost condus pe ultimul drum de circa 60 de oameni: rude, amici, cunoștințe din sat. 11 dintre cei prezenți l-au cunoscut personal pe băiat și au rămas marcați de dispariția prietenului lor atât de bruscă, însă păstrează amintirea celui care a rămas vesel, în ciuda necazurilor.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Manifestaţie împotriva vaccinării obligatorii, în faţa Instituției Prefectului

astăzi, 17:02
69

Zeci de manifestanţi au pichetat, duminică după amiază, Instituția Prefectului din Botoșani, în semn de nemulțumire faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat ...

Femeie acroșată cu mașina, pe trecerea de pietoni, de un șofer de 21 ani

astăzi, 12:32
418

O femeie de 48 de ani a ajuns la spital, vineri seară, după ce a fost acroșată de o mașină, chiar pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a petrecut pe Bulevardul Victoriei, din municipiul Dorohoi....

Om al străzii, găsit decedat pe stradă, în scaunul cu rotile

astăzi, 11:14
1642

Un bărbat de 50 de ani, din comuna Rădăuți-Prut, a fost găsit fără suflare, duminică dimineață, în fața clădirii Direcției Muncii din municipiul Botoșani. El se afla în scaun...