Maria-Gianina Catană: ”Asistența socială este o continuă provocare, iar provocarea însăși nu constă în a face minuni!” (Video)

De cele mai multe ori, în comunitățile rurale vulnerabilitatea își face cuib și mai statornic. Munca asistenților sociali din aceste medii este extrem de grea, dar este și prilej de sprijin, îndrumare, inovație.

Maria-Gianina Catană: ”Asistența socială este o continuă provocare, iar provocarea însăși nu constă în a face minuni!” (Video)

Gianina-Maria Catană, care activează de mai bine de 10 ani în cadrul Primăriei comunei Vorona, a câștigat anul acesta Premiul pentru Asistentul Social din Mediul Rural” la Gala Excelenței în Asistență Socială.

Într-un scurt interviu, Maria-Gianina Catană a vorbit despre meseria de asistent social, despre provocările care apare în această profesie, dar și despre planurile de viitor:

Cea mai mare realizare ca asistent social?

-A profesa ca asistent social este șansa mea de a fi utilă societății în care pot să demonstrez că sunt Om și pot empatiza cu cei aflați la nevoie. De-a lungul activității mele am reușit să-mi înving temerile și să-mi depășesc limitele, este ceea ce-mi place să fac și îmi doresc de fiecare dată să o fac cât mai bine. Înseamnă muncă în echipă, armonie între practică și teorie, înseamnă implicare, asumare și responsabilitate.

Cea mai mare provocare?

-Activitatea mea desfășurată ca asistent social este o continuă provocare, iar provocarea însăși nu constă în a face minuni. Asistentul social în comunitate are un rol deosebit de important în susținerea grupurilor vulnerabile. De cele mai multe ori, aceste grupuri sau comunități privesc la asistenții sociali ca la niște salvatori care îi ajută să treacă peste diferite obstacole în întâmpinarea nevoilor de bază. Asistența socială este locul în care reușesc zilnic să ajut oamenii în rezolvarea problemelor legate de viața lor socială și profesională, la reintegrarea socială sau la recuperarea acestora.

Un moment memorabil din carieră?

-Momentul memorabil din cariera mea este când am urcat pe scena Ateneului Român și mi-a fost înmânat Premiul pentru Asistentul Social din Mediul Rural în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială, ediția a X-a. Acest moment este pentru mine unic și nu voi uita niciodată emoțiile trăite și sentimentele simțite când mi-am auzit numele.

Care sunt planurile de viitor?

-În planurile mele de viitor îmi propun să mă dezvolt profesional prin formare continuă. Îmi doresc să aduc în continuare zâmbete pe chipurile oamenilor aflați în nevoie. Doresc de asemenea să contribui la dezvoltarea serviciilor sociale din comună prin implicarea în campanii de conștientizare și proiecte.  

Gala Excelenței în Asistență Socială a avut loc pe 19 februarie la Ateneul Român și a fost prezentat de Andreea Marin, Ambasadorul Excelenței în Asistență Socială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
2

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
84

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
35

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...