Manifestaţie împotriva vaccinării obligatorii, în faţa Instituției Prefectului

Manifestaţie împotriva vaccinării obligatorii, în faţa Instituției Prefectului

Zeci de manifestanţi au pichetat, duminică după amiază, Instituția Prefectului din Botoșani, în semn de nemulțumire faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară.

„Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere!”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii prganizate de filiala Alianţei Părinţilor.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

Protestul a început în jurul orei 15:00 în Piața Revoluției. S-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

Acţiuni similare de sunt organizate, între aceleași coordonate temporale, şi în alte oraşe din ţară, precum Oradea şi Sibiu, dar și în fața Palatului Parlamentului. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat dat în urmărire, după ce familia l-a declarat dispărut

Vineri, 16 Aprilie 2021
1066

Un bărbat de 51 de ani, din municipiul Botoșani, a fost dat în urmărire, joi seară, după ce familia l-a declarat dispărut, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).Potrivi...

Cetăţenii vaccinaţi anti-COVID în străinătate pot face rapelul în România. Care este procedura

Vineri, 16 Aprilie 2021
196

Persoanele care au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate şi vor să facă rapelul în România trebuie să aleagă un centru de vaccinare din ţara noastră şi să...

Buletin fals cumpărat cu 300 de euro, descoperit la frontieră, într-o carte de rugăciuni

Vineri, 16 Aprilie 2021
275

O tânără din Republica Moldova este cercetată de către polițiștii botoșăneni, după ce, în bagajul acesteia, a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, &ic...