Mai mulți români strâng fonduri în SUA în numele unui ONG din Botoșani. Poliția e pe urmele lor

Mai mulți români strâng fonduri în SUA în numele unui ONG din Botoșani. Poliția e pe urmele lor

Președintele Asociației „Salvează o Inimă”, Vlad Plăcintă avertizează că există în Statele Unite ale Americii (SUA), în statul Indiana, mai mulți oameni, de naționalitate română, care strâng fonduri cu găleata, în numele ONG-ului din Botoșani.

Acesta, la rândul său, a fost anunțat de către directorului unui post de televiziune care a publicat un reportaj în acest sens.

„Încep aceste rânduri trăgând un semnal de alarmă. Astăzi am primit un mesaj din partea directorului canalului de televiziune 14 News din statul Indiana, SUA, în care mi-a relatat că patru persoane strâng fonduri folosind logo-ul Asociației „Salvează o inimă" pe tricouri, șepci și pe o pancartă în mână, îndemnând localnicii să doneze sau, mai nou, strângând fonduri cu ajutorul unei găleți. Din păcate, după cum am înțeles din reportaj, acestea sunt persoane de origine română. Poliția este pe urmele lor, iar investigațiile canalului de televiziune 14 News vor continua, conform discuțiilor pe care le-am avut cu reporterul de investigație și cu directorul canalului”, a precizat Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o Inimă”.

Potrivit reportajului făcut de jurnaliștii americani, persoanele în cauză ar fi solicitat bani pentru o fată pe nume Jessica, care a fost diagnosticată cu tumoră pe creier și are nevoie să fie operată.

Vlad Plăcintă spune că singurele modalități de a dona pentru cazurile individuale sunt specificate doar pe platforma asociației, iar campaniile de strângere de fonduri sunt organizate de persoanele acreditate din cadrul ONG-ului sau de către familiile persoanelor bolnave.

„Nu avem campanii de strângere de fonduri prin intermediul persoanelor de pe stradă cu mape sau pancarte și nici urne prin spații comerciale. Persoanele acreditate de noi pentru strângeri de fonduri sunt doar membrii echipei și familiile copiilor sau persoanelor adulte greu încercate”, a adăugat acesta.

Materialul complet poate fi urmărit AICI.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
929

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9175

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...