Mai mulți botoșăneni au sunat la 112 fără motiv întemeiat și au fost amendați. Un bărbat din Ștefănești anunța că va arunca în aer o clădire

Mai mulți botoșăneni au sunat la 112 fără motiv întemeiat și au fost amendați. Un bărbat din Ștefănești anunța că va arunca în aer o clădire

În ultimele două zile, mai mulți botoșăneni au fost amendați de polițiștii botoșăneni, pentru că au sunat la 112 și au solicitat sprijinul forțelor de ordine fără a avea motive întemeiate.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, un bărbat din Ștefănești a sunat la 112 spunând că va arunca în aer o instituție publică. Acesta fost sancționat de polițiști cu amendă în cuantum de 2.000 de lei. 

Acesta nu este singurul caz de acest gen. Oamenii legii au fost solicitați, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie care ar fi fost lovită și udată cu apă de către o persoană cu care avusese un conflict.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele reclamate nu se confirmă, motiv pentru care au amendat-o pe femeie cu 100 de lei, pentru alarmare falsă.

Un bărbat din Ripiceni a apelat de mai multe ori S.N.U.A.U. 112 solicitând să vorbească cu polițiștii, fără a avea vreo urgență. Polițiștii care s-au deplasat la locuința sa, l-au sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

De asemenea, un bărbat din Dorohoi a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că are neînțelegeri cu un vecin, iar acesta din urmă, provoacă scandal, aspecte care nu s-au confirmat în urma intervenției polițiștilor, motiv pentru care, apelantul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Mai mult decât atât, un bărbat din orașul Ștefănești, în urma unei neînțelegeri cu o persoană care transporta marfă, a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că persoana respectivă nu deține documente legale, aspecte care nu s-au confirmat în urma verificărilor efectuate de polițiști.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

„Recomandăm cetățenilor să apeleze S.N.U.A.U. 112 doar în caz de urgență”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
851

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8156

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...