Lecție de viață prezentată de o minune de fetiță cu dizabilități: Este greu să ne luptăm cu cei care nu înțeleg că și noi suntem persoane normale, chiar dacă în loc de picioare, folosim un scaun rulant

Lecție de viață prezentată de o minune de fetiță cu dizabilități: Este greu să ne luptăm cu cei care nu înțeleg că și noi suntem persoane normale, chiar dacă în loc de picioare, folosim un scaun rulant

Ștefania Șurubaru, este o minune de copil în vârstă de 14 ani, care demonstrează lumii că se poate. Se poate să lupți împotriva bolii, se poate să-ți croiești un drum frumos în viață, se poate ca idealul spre fericire și înțelepciune să fie mai presus sentimentului de compasiune și milă.

Încă de la naștere, Ștefania a primit un diagnostic crunt, paralizie cerebrală infantilă, iar de atunci viața copilei se împarte între spital și casă. Așteptată cu drag de mama ei, chiar dacă medicii i-au recomandat să întrerupă sarcina încă de la șase luni, femeia și-a îndrăgit atât de mult pruncul încât nici diagnosticul pus de medici nu avea să-i știrbească fericirea din inimă.

Cu șanse extrem de mici de a scăpa cu viață, Ștefania a fost supusă unor intervenții chirurgicale extrem de complicate din care a scăpat cu ajutorul rugilor mamei ei dar și a medicilor care au făcut tot ce era necesar pentru a-i reda copilei dreptul de a trăi.

Încă din copilărie, Ștefania era o luptătoare și demonstra prin forța ei interioară adevăruri pe care mulți oameni sănătoși, fără dizabilități, nu pot sau nu vor să le accepte. Timpul s-a scurs iar fetița cu ochi senini a intrat la școală unde a obținut, de-a lungul timpului,rezultate deosebite la învățătură.

Anul acesta, Ștefania a absolvit anul școlar cu media 9.60 fiind pasionată în special de psihologie, materia care a ajutat-o cel mai mult să treacă peste frământările interioare, să-și găsească liniștea și teama de a fi judecat,să privească cu alți ochi problema dizabilității.

Citesc acum o carte despre cum să mă lupt cu interioarul meu pentru că , din păcate multe persoane te judecă atunci când te vede cu dizabilitate. Este greu să ne luptăm cu cei care nu înțeleg că și noi suntem peroane normale, chiar dacă în loc de picioare, folosim un scaun rulant. Nu pot accepta acel scaun în viața mea și vreau să demonstrez celor din jur că POT și SUNT NORMALĂ”, a transmis Ștefania Șurubaru.

Situația financiară precară a părinților nu îi permite Ștefaniei cele mai bune condiții de viață chiar dacă mama ei se zbate să îi ofere fetei și fratelui ei condiții de trai decente. Ștefania are nevoie de o trcicletă nouă care i-ar fi de mare ajutor. Cei care pot și vor să o ajute pot suna la numărul de telefon al familiei Șurubaru, 0753.972.383 sau poate fi contactă Andreea Ursu, realizatoarea unei emisiuni umanitare din cadrul unui post local de televiziune, la numărul de telefon 0751.888.007.

 

Spune-ne opinia ta