Italienii, un ultim omagiu emoţionant pentru Delia şi Maria, româncele ucise în Sicilia. Crima macabră l-a şocat şi pe primar: „Un sfârşit atroce, dureros"

A fost emoţie pe străzile din Sicilia. Italienii au adus un ultim omagiu, de-a dreptul impresionant, româncelor ucise în Italia în urmă cu o săptămână.

Italienii, un ultim omagiu emoţionant pentru Delia şi Maria, româncele ucise în Sicilia. Crima macabră l-a şocat şi pe primar: „Un sfârşit atroce, dureros"

Dubla crimă, în care victime au fost Delia şi Maria, a şocat întreaga comunitate din Italia. Femeile erau prietene şi locuiau la mică distanţă una de cealaltă. Seria descoperirilor macabre a început în momentul în care pompierii au intervenit la un incendiu şi au găsit-o carbonizată pe prima româncă. Nu a durat mult şi au ajuns şi la prietena ei, ucisă în casă.

În frunte cu primarul, italienii au mărşăluit pe străzile oraşului sicilian Naro, unde le-au omagiat, în linişte, pe Delia şi Maria, cele două românce găsite fără suflare în locuinţele lor, săptămâna trecută. La eveniment, a luat parte şi consulul României la Catania, scrie observatornews.ro.

Apropiaţi, dar şi necunoscuţi, care au vrut să fie alături de familiile femeilor, au depus flori şi au aprins câte o lumânare în faţa locuinţelor celor două românce.

Cine este principalul suspect

Principalul criminal este un bărbat de 24 de ani, tot român... În noaptea fatidică, suspectul, împreună cu un alt român, de 50 de ani, ar fi fost la o petrecere, acasă, la Delia Zărnescu.

Acolo, după multe pahare de băutură s-ar fi ajuns la avansuri sexuale, moment în care, femeia, i-ar fi dat afară din casă pe cei doi indivizi. De acolo, criminalul s-ar fi dus direct la Maria Rus despre care ştia că e singură acasă. Delia Zărnescu era văduvă după ce soţul, un contabil italian, a murit în urmă cu câţiva ani.

La autopsie, medicii italieni ar fi găsit mai multe semne de violenţă pe trupurile victimelor. Deşi familiile româncelor trec prin momente crunte, fiica Mariei Rus a oferit un interviu pentru Observator.

Solidaritatea românilor şi a comunităţii din Italia a ţinut-o în picioare.

Le pare rău tuturor. Nu mai am cuvinte. Au fost foarte multe persoane. A fost un şoc foarte mare. Îl cunoaştem (n.r. - pe criminal) din văzute. Ştiu că a lucrat cu tatăl meu vreo două zile. Nu ştiu nimic. Cum i-a venit ideea să meargă la mama mea. Nu ştiu absolut nimic”, a declarat Marcela Rus, fiica Mariei Rus care a murit în Italia.

Tragedia a şocat o întreagă comunitate din Italia

Nenorocirea abătută asupra oraşului Naro l-a şocat şi pe primar.

„Locuitorii din Naro sunt îndureraţi şi consternaţi de ceea ce s-a întâmplat. Nu sunt două românce afectate, ci două femei pe care le considerăm că fac parte din comunitatea din Naro. Oamenii sunt primiţi foarte bine în oraşul meu, o demonstrează faptul că străinii vin la Naro şi rămân aici. A fost cu adevărat o violenţă atroce împotriva a două femei care ar fi trebuit să fie libere să spună "Nu". Au avut parte de un sfârşit atroce, dureros. Ce motiv?! Nu poate exista niciun motiv!”, a precizat Maria Grazia Brandara, primarul orașului Naro din Italia.

Locuințele victimelor se află la nici două sute de metri una de cealaltă. Delia Zărnescu avea 58 de ani. Femeia va fi înmormântată sâmbătă, în Italia.

O slujbă de pomenire va avea loc luni şi pentru Maria Rus, dar aceasta va fi înmormântată în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
338

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
483

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...