ÎPS Teofan a oficiat, duminică, slujba de sfințire a unei biserici din municipiul Dorohoi

ÎPS Teofan a oficiat, duminică, slujba de sfințire a unei biserici din municipiul Dorohoi

Duminică, 8 august 2021, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu PS Veniamin, episcop al Basarabiei de Sud, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a Bisericii din Cimitirul parohial al localității Dealu Mare, Dorohoi.

În semn de apreciere pentru contribuția adusă pentru realizarea lucrărilor la acest minunat lăcaș de cult, ÎPS Teofan a înmânat distincția „Crucea Moldavă” dar și Diploma de Vrednicie primarului Dorin Alexandrescu.

Sfinţirea unei biserici constituie una din cele mai impresionante şi mai emoţionante rânduieli bisericeşti, ce aduce peste zidurile cele noi, dar şi peste credincioşi, harul sfânt şi sfinţitor, făcându-ne părtaşi unei negrăite bucurii duhovniceşti.”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ, prezentă la acest eveniment.

Lucrările de construcție au început în anul 2016 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei Și Bucovinei, în cimitirul parohiei, pe terenul dat spre folosință parohiei de către Primăria Municipiului Dorohoi.

Biserica este construită din cărămidă, pe o temelie din beton și acoperită cu tablă. În perioada 2017-2019 biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica „fresco” executată de pictorul Gheorghe Drăgoi, catapeteasma fiind pictată de pictorul Rusu Adrian.

Lângă biserică s-au construit în luna iulie 2021 de către constructorul de biserici Ion Păscăreanu, fiu duhovnicesc al parohiei, un frumos altar de vară și o clopotniță de lemn.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta