Întâlnire între specialiștii antidrog din Botoșani și părinți, în cadrul proiectului „Eu și copilul meu”

Întâlnire între specialiștii antidrog din Botoșani și părinți, în cadrul proiectului „Eu și copilul meu”

Miercuri, 23 noiembrie a.c., la invitația cadrelor didactice de la Liceul ,,Dimitrie Cantemir” Darabani, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog a implementat o serie de activități preventive atât cu elevii, cât și cu o parte din părinții acestora, în cadrul proiectului de prevenire a consumului de droguri în familie ,,Eu și copilul meu”.

La aceste întâlniri, care au constat în realizarea de activități interactive de informare, educare şi conștientizare cu privire la efectele consumului de droguri, au participat 45 de elevi și 15 părinți.

Cu această ocazie, părinții elevilor, sub îndrumarea specialiștilor antidrog, au susținut activitatea ,,Ce fel de părinte sunt?” și au descoperit ce stiluri educative pot avea părinții, care este rolul părinților în educația copiilor, cum să reformuleze comportamentul problematic al copilului și cum să acționeze pentru a-l schimba.

Prin derularea acestui proiect, specialiștii Agenției Naționale Antidrog își propun să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil), dar și dintre aceștia și școală.

Proiectul are ca obiectiv prevenirea consumului de droguri, inclusiv tutun, alcool și substanțe noi psihoactive, în rândul grupurilor vulnerabile, prin creșterea nivelului de sensibilizare și responsabilizare a familiilor, în vederea oferirii de modele pozitive copiilor.

Activitățile sunt realizate de reprezentanții ANA sau de cadrele didactice formate special în acest sens.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
60

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
46

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
114

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...