Infracțiuni trase la indigo, anchetate de polițiștii de frontieră

Infracțiuni trase la indigo, anchetate de polițiștii de frontieră

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, luni, asupra unor tineri, o carte de identitate cu însemnele autorităților din Lituania și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-au dovedit a fi false, transmite Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, posesorii documentelor sunt doi tineri de 21 de ani, din Republica Moldova, care s-au prezentat pentru control, în interval de câteva ore, în calitate de pasageri în autocare diferite, ambele înmatriculate în Cehia.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false. Cei doi tineri au declarat polițiștilor de frontieră că au achiziționat documentele plătind fiecare suma de 200 de euro, cu scopul de a obține un loc de muncă mai bine plătit în Uniunea Europeană”, a arătat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În ambele cauze, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta