Infracțiuni în regim rutier anchetate de polițiștii de frontieră

Infracțiuni în regim rutier anchetate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii din cadrul Sectorului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni români care se aflau la volan, deşi nu dețineau permise de conducere valabile, ambii depistați în cursul zilei de luni, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, comisarul Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, unul dintre suspecți a fost oprit, în jurul orei 16:45, în localitatea Coţuşca. În timpul controlului, el nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, în urma testării cu aparatul alcooltest a acestuia, a reieșit o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul respirat, pentru care a fost sancţionat contravenţional.

O oră mai târziu, pe raza aceleiaşi localităţi, a fost oprit un alt autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un alt bărbat, fără documente de identitate şi fără a deţine permis de conducere valabil.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, a precizat Minodora Răcnea.

 

Spune-ne opinia ta