Începe campania „Ghiozdănelul”. „Oferiți un ghiozdan cu rechizite pentru un copil din mediul rural”

Începe campania „Ghiozdănelul”. „Oferiți un ghiozdan cu rechizite pentru un copil din mediul rural”

Pentru mulți copii începutul anului școlar este unul încărcat de emoție și fericire odată cu revederea colegilor și a profesorilor, însă pentru cei mai mulți, în special din mediul rural, anul școlar vine cu griji și eforturi financiare covârșitoare. Rechizitele, ghiozdănelul, hainele și încălțămintea sunt lucruri necesare pentru a păși cu încredere într-un nou an școlar.

Multe familii, care trăiesc în medii defavorizate, din județul Botoșani, nu își permit să le asigure copiilor toate cele necesare educației. Din acest motiv a fost inițiată Campania „Ghiozdănelul” de către reprezentanții Asociației „Grup Civic”.

„Oferiți un ghiozdan cu rechizite pentru un copil din mediul rural. Efortul financiar pentru noi, nu este unul covârșitor, pentru un ghiozdănel cu rechizite se poate aloca o sumă de 150 de lei. Însă, pentru familiile fără venituri din mediul rural botoșănean înseamnă extrem de mult. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom merge în cele mai sărace comune unde am identificat familii defavorizate care au în grijă copii, în unele cazuri și câte 7 și vor primi alimente, dulciuri, hăinuțe și jucării”, a precizat Daniel Câșlariu, președintele Asociației „Grup Civic”.

Au fost identificați 100 de astfel de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani, dintre care mulți vor merge la școală din toamnă.

„Ne propunem un număr de 100 de ghiozdane cu rechizite pentru tot atâția copii din mediul rural, însă ne-am bucura enorm dacă depășim acest număr. Singur nu pot face asta, ci doar alături de dumneavoastră, botoșănenii mei dragi care de-a lungul anilor ați răspuns la fiecare strigăt de ajutor venit din partea mea. Eu sunt un simplu mesager, al copiilor cărora le-a fost răpită copilăria, al bătrânilor abandonați în case sau al persoanelor care au diverse afecțiuni medicale și nu se pot îngriji singuri. Povara lor devine mai ușoară dacă noi, toți ceilalți preluăm câte puțin, prin ajutorul pe care îl putem oferi semenilor noștri”, a adăugat Câșlariu.

Toți cei care doresc să contribuie pot dona un ghiozdănel fie el deja pregătit pentru școală, fie unul gol sau să doneze bani în conturile asociației.

🎁IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

🎁IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

🎁IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.

0759 362916 – Daniel Câșlariu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
868

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1346

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
567

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...