În acte s-au declarat săraci, în realitate duc o viață de huzur!

În acte s-au declarat săraci, în realitate duc o viață de huzur!

Este cazul câtorva botoșăneni cu sume în conturi cu multe zerouri, dar care au considerat că sunt prea săraci, motiv pentru care au solicitat de la Primărie ajutoare de încălzire.

Această situație a fost descoperită, anul trecut, în urma unui control al inspectorilor Curții de Conturi.

Cei de la Curtea de Conturi au informat și municipalitatea despre aceste cazuri, iar la rândul lor reprezentanții Primăriei au făcut controale, extinzându-le și la alți beneficiari.

Nu mică le-a fost surpriza să descopere că o familie care avea 300.000 de lei în conturi a cerut ajutor de încălzire, o situație similară fiind și în cazul unei familii care avea în conturi la bancă 97.000 de lei.

"Noi am avut o sarcină, din controlul Curții de Conturi de anul trecut, în care se sesiza că un număr de persoane au beneficiat necuvenit de ajutoarele de încălzire. Am extins acele cercetări de la acel eșantion al Curții de Conturi la întreaga masă a beneficiarilor și am cerut informații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și ne-au trimis informațiile. O parte dintre ccei care au nebeficiat de ajutoare sociale au încălcat pe știute sau pe neștiute legea", a declarat viceprimarul Viorel Iliuță.

Toți cei care au încasat ilegal sumele vor trebui acum să e restituie.
 
Potrivit viceprimarului Viorel Iliuţă, Primăria a început recuperarea banilor de la 883 de familii sau persoane, care au încasat necuvenit suma de 301.000 lei.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
3

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
24

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
78

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...