Identitate spaniolă cumpărată cu 200 de euro, pentru un loc de muncă

Identitate spaniolă cumpărată cu 200 de euro, pentru un loc de muncă

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut au descoperit, miercuri, asupra unui bărbat de 36 de ani, cu dublă cetățenie, română și ucraineană, un document cu însemnele autorităților spaniole, care s-a dovedit a fi falsificat, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, acesta s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit, colegii noștri descoperind, asupra bărbatului, într-o borsetă, un permis de rezidență cu însemnele autorităților spaniole, care avea imprimată fotografia acestuia și numele altei persoane. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind fals”, a explicat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Bărbatul a declarat că a achiziționat documentul contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a obține un loc de muncă mai bine plătit.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a precizat oficialul STPF Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta