Identitate falsă cumpărată pentru „impresionarea prietenilor”

Identitate falsă cumpărată pentru „impresionarea prietenilor”

Poliţiştii cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat de 31 de ani, din Republica Moldova, asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă, miercuri, în timpul controlului de tranzitare a graniței înspre România, informează Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, tânărul era pasager într-un autoturism. Documentul, purtând însemnele autorităţilor române, a fost găsit în borseta acestuia.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat că documentul descoperit la controlul de frontieră a fost procurat prin intermediul unei reţele de socializare, plătind suma de 20 de euro pentru a-şi impresiona prietenii prezenţi la petrecerea organizată cu prilejul zilei sale de naştere”, a relatat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta