Guvernul a lansat programul RO-Alert, pentru copii dispăruți

Guvernul a lansat programul RO-Alert, pentru copii dispăruți

Începând de miercuri, în România funcționează sistemul RO-Alert - Copil dispărut. Prin intermediul acestuia, oamenii vor fi anunțați printr-un mesaj pe telefonul mobil despre dispariția unui copil şi vor primi şi semnalmentele acestuia.

Programul a fost implementat de Guvern, în colaborare cu Poliția Română, Departamentul pentru Situații de Urgență şi STS, potrivit știrileprotv.ro.

În momentul în care, părinţii, rudele sau apropiaţii semnalează la Poliţie dispariţia unui copil, pe raza acelei localităţi, dacă este una mică sau a unui cartier, într-un oraş mai mare, de exemplu, va fi transmis un mesaj de tip RO-Alert.

Textul va fi unul standard şi va conţine semnalmentele copilului, cum ar fi de exemplu, înălţimea, greutatea sau culoarea ochilor şi a părului, data şi locul dispariţiei, dar şi îmbrăcămintea şi accesoriile pe care acesta le purta în momentul dispariţiei.

La sfârşitul mesajului va fi inclus şi un link pe care, dacă îl accesaţi, veţi primi mai multe informaţii şi fotografia copilului căutat.

În funcţie de indicaţiile primite de poliţistul care preia cazul, alerta ar putea fi emisă însă şi pe raza mai multor localităţi, dacă părinţii au indicii că minorul ar fi putut fugi din oraş.

În prezent, peste 370 de copii sunt în continuare daţi dispăruţi pe pagina Poliţiei Române, cel mai vechi caz fiind al unui băieţel dispărut în anul 1999 în judeţul Vaslui. Totuşi, Poliţia a anunțat miercuri, de Ziua Copilului Dispărut, că a soluţionat peste 7.500 de anunţuri de dispariţie în ultimul an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
128

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
485

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...