FOTO&VIDEO: Descinderi ale forțelor militare în „zona fierbinte” a municipiului Botoșani și în Centrul Istoric

FOTO&VIDEO: Descinderi ale forțelor militare în „zona fierbinte” a municipiului Botoșani și în Centrul Istoric

Joi după amiază, mai multe echipaje s-au deplasat în zona Parcul Tineretului din municipiul Botoșani, dar și în Centrul Vechi, pentru verificarea respectării restricțiilor impuse prin ordonanțele militare. 

Acțiunea vine în contextul în care, în noaptea de miercuri spre joi, în Parcul Tineretului, patru locatari au făcut grătar chiar între blocurile de garsoniere, după ora 22:00, când sunt interzise toate deplasările și șederile în alte spații decât cele în domiciliu, fără motive bine întemeiate. Aceștia au motivat că nu știau despre măsurile și restricțiile de circulație adoptate, la sosirea oamenilor legii, solicitați prin 112 de către mai mulți locuitori ai zonei.

Cu ocazia verificărilor au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale in valoare de peste 8.700 de lei, dintre care 16 sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanței militare nr.3/2020 și două sancțiuni conform Legii 61/1991. 

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, iar faptul că nu cunoașteti legea nu vă absolvă de răspundere”, transmite Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Polițiștii din cadrul IPJ Botoșani acționează în teren, în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea criminalității. 


  

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, concurs pentru funcția de director de îngrijiri

astăzi, 20:49
13

Cel mai mare angajator din județ organizează concurs pentru ocuparea funcției de director îngrijiri. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, c...

Agricultorii care vor să-și promoveze produsele și să le proceseze au la dispoziție peste 182 de milioane de euro

astăzi, 20:30
13

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat luni lansarea sesiunii de depunere proiecte din cadrul Măsurii 4 - Investiţii în active fizice, sub-măsura 4.2 - Sprijin pentru inve...

Vine frigul! Pregătiți-vă hainele groase, vor fi temperaturi de -2 grade

astăzi, 20:00
160

Potrivit ANM, vot fi schimbări importante în ceea ce privește evoluția temperaturilor estimate pentru intervalul menționat. Vorbim despre o scădere a temperaturilor, dar și despre interval...