(FOTO) Locatarii unui bloc din Botoșani, terorizați de un piroman: „Chiar trebuie să omoare pe cineva ca să se facă dreptate?”

(FOTO) Locatarii unui bloc din Botoșani, terorizați de un piroman: „Chiar trebuie să omoare pe cineva ca să se facă dreptate?”

La sfârșitul săptămânii trecute,  pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul III al unui bloc situat pe strada Aleea Primăverii din municipiul Botoșani.

Chiar dacă nu au existat victime, locatarii acestui bloc sunt extrem de îngrijorați de situația creată și spun că cei care locuiesc în apartamentul incendiat nu se află la prima experiență de acest gen.

„De aproximativ 5 ani de când m-am mutat aici, am permanent probleme cu ei. Din ce mi-au spus ceilalți vecini, în urmă cu 14 ani a mai fost încă o dată incendiat acest apartament. Atunci a fost afectată vecina de la etajul IV al cărei apartament a fost grav afectat iar soțul dumneaei a avut nevoie de spitalizare”, povestește Alexandra Spotilă, proprietara apartamentului situat la etajul al II-lea, grav afectat de acest incendiu.

Femeia spune că trăiește în teroare de când s-a mutat aici și asta pentru că atât ea, cât și ceilalți vecini, sunt amenințați în permanența de P.D , cel care locuiește în apartamentul incendiat.

Recunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice, P.D locuiește cu fratele său. Mereu izbucnesc certuri între cei doi iar vecinii sunt îngroziți de ce ar putea urma.

„Permanent izbucnesc ceruri. La ei în casă este un dezastru total. Mai ales atunci când sunt beți, cei doi amenință vecinii că dau foc. Mie îmi este frică și de viața mea”, spune Alexandra Spotilă.

Femeia povestește că a avut mereu probleme cu cei doi vecini, apartamentul fiindu-i inundat de mai multe ori. Anul trecut, în urma unei bătăi cu fratele său, P.D a smuls țeava de la baie provocând inundații pe tot palierul.

De data aceasta, însă, pagubele au fost mult mai mari, proprietara fiind nevoită să părăsească apartamentul din cauza daunelor provocate. Tavanul sufrageriei a căzut iar apa se prelinge pe pereții imobilului. Mobila începe să se degradeze iar zilele următoare femeia se așteaptă ca și parchetul din locuință să se umfle din cauza apei care băltește sub el. Instalația electrică a fost arsă pe tot palierul iar apa începe deja să se prelingă și pe tronsonul vecin.

Alexandra Spotilă povestește, cu lacrimi în ochi, că a încercat să sune peste tot, inclusiv la Asociația de Proprietari de care aparține, unde are peste 20 de apeluri telefonice.

„Nu răspunde nimeni. Mi-aș dori să se implice mai mult autoritățile pentru că viața a 30-40 de oameni este în pericol. Mi-a fost extrem de greu să-mi sun soțul în Germania și să-i spun că a luat foc apartamentul de sus. Soțul meu nici nu mai putea să vorbească. Stăm și ne chinuim unul într-o parte și unul în cealaltă parte de lume, și pentru ce?! Trebuie să mă ajute cineva, trebuie să facă cineva ceva și pentru noi! Nu cred că nu există o portiță prin care să-i oblige pe cei doi să se mute de aici sau să-i interneze în spital. E clar că ei au o problemă psihică.”, a adăugat proprietara apartamentului.

Femeia povestește că vecinii au făcut numeroase sesizări, i-au dat și în judecată pentru distrugere, dar până în prezent nimeni nu a găsit nicio soluție care să poată rezolva problemele existente.

„Nimeni nu a ridicat niciun deget. Chiar trebuie să omoare pe cineva ca să se facă dreptate?! De ce trebuie să suferim noi pentru dânșii? Sunt bună pentru statul român numai să plătesc taxe? Pui ban pe ban ca să strângi să faci ceva...Au fost ani la rând când nici eu și nici soțul nu ne-am permis nici măcar o pereche de încălțări. Au fost ani de sacrificiu și sunt în continuare”, povestește, cu lacrimi în ochi, Alexandra Spotilă.

Din declarațiile martorilor, P.D a fost reținut la Psihiatrie doar o noapte. Sâmbătă dimineață, bărbatul era liber să-și reia viața...


















 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta