Focul le-a luat tot, dar a rămas speranța în oameni. Doi soți și o bătrână au nevoie de ajutor! (Foto)

Munca de o viață a doi soți și a unei bătrâne s-a făcut scrum în câteva minute. Au rămas fără acoperiș deasupra capului și au ajuns să facă mâncare tot sub cerul liber.

Când sunteți acasă, priviți puțin în jur și imaginați-vă cât de dureros ar fi ca, în doar câteva minute, să nu mai aveți absolut nimic din toată munca de o viață.

Cât de mult munceșți pentru fiecare lucru! Deseori faci sacrificii ani de zile ca să-ti poți cumpăra un pat, un dulap, un frigider, un aragaz și celelalte și într-o zi pleci de acasă și primești un telefon că toată casa este în flăcări. Prin aceste momente grele a trecut în urmă cu doar patru zile o familie muncitoare și credincioasă din satul Carasa, comuna Corlăteni, județul Botoșani. Toată munca de o viață s-a făcut scrum.

Au rămas sub cerul liber și au ajuns să facă mâncare tot sub cerul liber.

”Haideți să fim buni și, cei care putem, să contribuim cât de puțin financiar sau cu materiale de construcții pentru a-și putea construi o nouă casă. O casă o faci în mulți ani, deseori muncesc două generații pentru o casă și este foarte, foarte greu să o iei de la zero și să construiești o casă, mai ales că-n 2-3 luni gerul bate la geam”, este apelul public făcut de preoteasa Anamaria Macuc, din Botoșani.

Cei care doriți să-i AJUTAȚI FINANCIAR le puteți dona în nr de cont: RO76BTRLRONCRT0CT5127701

deschis la Bancă Transilvania, pe numele Strateanu Mariana

 sau o puteți contacta la

Telefon 0748627887

 sau o puteți vizită la adresa: Strateanu Mariana, sat Carasa, Comuna Corlăteni, Jud. Botoșani.

 ”Nu prea are semnal bun la telefon, dacă nu reușiți s-o contactați, vă rog să-i lăsăți un mesaj și o vă contacteze. Familia se ocupă cu agricultura și creșterea animalelor în gospodărie, neavând vârsta de pensionare, așadar veniturile sunt extrem de mici. Singuri n-au nici o șansă să-și construiască o nouă casă”, spune proteasa din Botoșani.

Pe drumuri, sub cerul liber, nu au rămas doar ei, ci și o femeie în vârstă (mama bărbatului) cu care locuiau împreună.

”Vă îndemn să nu fim indiferenți pentru că pic cu pic se face mare și un ajutor, oricât de mic, pentru ei contează enorm, pentru că-i foarte, foarte greu să depășești astfel de momente. Un ajutor oricât de mic îi va ajuta să simtă că nu sunt singuri în necazul și încercarea vieții lor, îi va încuraja și ajuta să meargă mai departe! Mulțumim mult!”.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...