Fenomenul tâlhăriilor stradale, în scădere, la nivelul județului Botoșani

Fenomenul tâlhăriilor stradale, în scădere, la nivelul județului Botoșani

Pe parcursul anului 2019, poliţiştii au efectuat atât activităţi preventive cât şi de combatere şi reducere a fenomenului infracţional, scopul acestora fiind asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice s-au realizat cu respectarea prevederilor ordinelor de linie precum şi în cooperare cu celalate structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în menţinerea ordinii publice. Obiectivele generale ale activităţii de menţinere a ordinii şi siguranţei publice au fost dezvoltarea şi adaptarea funcţională a capacităţii poliţiei de a răspunde cât mai bine aşteptărilor cetăţenilor, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale sau cercetarea şi soluţionarea infracţiunilor, potrivit unui raport al instituției competente.

Astfel, în cursul anului 2019 au fost organizate 434 de acţiuni cu efective mărite, poliţiştii participând la 387 misiuni de menţinere a ordinii cu ocazia adunărilor publice.

„În ceea ce priveşte criminalitatea stradală, menţionăm că în perioada supusă analizei s-au înregistrat cu 22,07% mai puţine infracţiuni stradale sesizate decât în anul 2018. Cele mai multe dintre acestea au fost furturi din buzunare/poşete/genţi, ponderea lor fiind de 35,26%”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Tâlhăriile comise pe stradă au scăzut cu un procent de 44%, iar furturile de autoturisme au rămas la acelaşi nivel.

Cu toate acestea, acest gen de furturi nu denotă existenţa unei grupări infracţionale cu preocupări de această natură, faptele fiind comise de autori în mod spontan, în scop de folosinţă sau pe fondul unor neînţelegeri legate de dreptul de proprietate”, adaugă reprezentanții IPJ Botoșani.

Pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, la nivelul Poliției Municipiului Botoșani a fost întocmit un plan de măsuri în vederea gestionării corespunzătoare a activității de prevenire și cercetare a acestor fapte.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Primarul Cosmin Andrei anunță încă două creșe noi, în zona fostului Obor și în ANL Șoseaua Iașului, după creșa deschisă anul trecut în ANL Cișmea

astăzi, 11:33
14

Administrația Cosmin Andrei a reușit să construiască și să deschidă prima creșă nouă în municipiul Botoșani din ultimii 34 de ani. Este vorba de creșa din cartierul ANL Cișmea, care...

Exercițiu de pregătire cu 100 de polițiști din România și Republica Moldova, desfășurat la Botoșani! (foto)

astăzi, 11:20
24

Aproximativ 100 de polițiști din cadrul structurilor de intervenție participă, începând de astăzi, la exercițiul de antrenament integrat organizat de Inspectoratul de Poliție Județ...

Ei sunt pompierii care au intervenit la incendiul izbucnit, duminică seară, într-un apartament din Botoșani!

astăzi, 10:50
140

Aceștia sunt doar câțiva dintre pompierii care au intervenit, duminică seară, pentru stingerea incendiului izbucnit în apartamentul de pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani....