Fată de 14 ani băgată în spital de copile de vârstă apropiată, după o încăierare în parc

Fată de 14 ani băgată în spital de copile de vârstă apropiată, după o încăierare în parc

O fată în vârstă de 14 ani a ajuns la spital cu leziuni severe, după ce a fost agresată de alte două copile, de etate apropiată. S-a întâmplat luni seară, în jurul orei 20:00, în Parcul Curcubeului.

Victima se afla într-un foișor, împreună cu mai mulți prieteni. Plecată în apropiere pentru a discuta cu o colegă de școală, aceasta s-a întâlnit cu două fete de etnie romă, cu care mai avusese o experiență violentă, pe Pietonalul Unirii, în urmă cu o săptămână. Cele două, după cum susțin copiii apropiați victimei, sunt cunoscute pentru comportament agresiv și limbaj injurios, dar și pentru obiceiul de a lovi fără un motiv sau fără să izbucnească un conflict în prealabil.

Din cauze încă incerte, fata a fost împinsă, lovită cu pumnii de către ambele presupuse agresoare, moment în care însoțitoarea ei a încercat să o apere. A ieșit o încăierare generală între copii, iar parcul nu era populat în zona respectivă, astfel că nu a intervenit nimeni, deși țipetele se auzeau de la distanță. Fata a suferit însă leziuni puternice, fiind lovită inclusiv cu piciorul în zona capului, astfel că a fugit acasă, plină de sânge. Agresoarele au părăsit și ele parcul, după ce apele s-au potolit.

Acasă, mătușa copilei, în grija căreia cea mică se află până la întoarcerea mamei din Germania, a observat imediat vânătăile și starea în care se afla fata. Astfel, a decis să o ducă la spital pentru îngrijiri medicale, dar și la Serviciul Medico-Legal, depunând plângere la Inspectoratul de Poliție Județean marți seară.

Copila a fost externată în stare bună, medicii consemnând mai multe contuzii și traumatisme ușoare. Între timp, polițiștii au deschis un dosar pentru lovire sau alte violențe, urmând să stabilească cu exactitate ce s-a întâmplat între copii.

„A fost deschis dosar penal sub sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sunt efectuate cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta, precum și pentru identificarea autorilor”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta