Evenimentele din acest weekend, în vizorul jandarmilor botoșăneni

Evenimentele din acest weekend, în vizorul jandarmilor botoșăneni

Și în acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la manifestările sportive și cultural-artistice cu participare numeroasă.

Jandarmii, în cooperare cu polițiștii și pompierii botoșăneni, vor intensifica măsurile de prevenire a faptelor antisociale de natură penală și contravențională la spectacolul „Nopți de Sânziene" în orașul Ștefănești, la Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Populară „Mugurelul" și Parada Portului Popular din municipiul Dorohoi, precum și la Festivalul Transfrontalier al Diversității Culturale desfășurat pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani.

În această după-amiază, începând cu ora 15.30, jandarmii vor fi alături de participanții la inaugurarea Stadionului ,,Andrei Dumitraș" din comuna Pomârla, unde este organizat meciul de fotbal demonstrativ dintre fostele glorii ale fotbalului românesc - Liga legendelor și Naționala primarilor.

De asemenea, efectivele de jandarmerie vor continua misiunile de menținere a ordinii publice în sistem integrat, în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, dar și misiunile specifice executate împreună cu reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în zona de competență a acestuia.

Pe lângă prevenirea faptelor de tulburare a ordinii și siguranței publice, efectivele de jandarmerie vor întreprinde demersurile necesare, împreună cu personalul celorlaltor structuri responsabile, pentru combaterea traficului și consumului de substanțe interzise pe timpul desfășurării manifestărilor publice, fapte de natură penală prevazute de legislația antidrog.

Recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, iar în situații care impun intervenția forțelor de ordine, să solicite sprijin în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112.

(Comunicat de presă emis de IJJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

EMA autorizează tehnica injecției intradermice în cazul variolei maimuței

astăzi, 20:14
4

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri o nouă tehnică de injectare a vaccinului contra variolei maimuţei, care va permite imunizarea mai multor persoane şi prevenirea unei...

Meciul dintre FC Botoșani și FCSB, reprogramat

astăzi, 20:09
11

Partida dintre FC Botoşani şi FCSB, din etapa a şasea a Superligii naţionale de fotbal, a fost amânată, a anunţat, vineri, conducerea clubului din Botoşani, potrivit Agerpres.Potrivit...

Prefectul județului Botoșani, în urma vizitei în P.T.F. Stânca: „La ora 12:00 erau aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România. Am primit multe sesizări din partea șoferilor” (fotogalerie)

astăzi, 18:26
115

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat astăzi în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești pentru evaluarea situației din teren și eficientizarea fluxului d...