Evenimentele din acest weekend, în vizorul jandarmilor botoșăneni

Evenimentele din acest weekend, în vizorul jandarmilor botoșăneni

Și în acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la manifestările sportive și cultural-artistice cu participare numeroasă.

Jandarmii, în cooperare cu polițiștii și pompierii botoșăneni, vor intensifica măsurile de prevenire a faptelor antisociale de natură penală și contravențională la spectacolul „Nopți de Sânziene" în orașul Ștefănești, la Festivalul-Concurs Internațional de Muzică Populară „Mugurelul" și Parada Portului Popular din municipiul Dorohoi, precum și la Festivalul Transfrontalier al Diversității Culturale desfășurat pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani.

În această după-amiază, începând cu ora 15.30, jandarmii vor fi alături de participanții la inaugurarea Stadionului ,,Andrei Dumitraș" din comuna Pomârla, unde este organizat meciul de fotbal demonstrativ dintre fostele glorii ale fotbalului românesc - Liga legendelor și Naționala primarilor.

De asemenea, efectivele de jandarmerie vor continua misiunile de menținere a ordinii publice în sistem integrat, în Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, dar și misiunile specifice executate împreună cu reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în zona de competență a acestuia.

Pe lângă prevenirea faptelor de tulburare a ordinii și siguranței publice, efectivele de jandarmerie vor întreprinde demersurile necesare, împreună cu personalul celorlaltor structuri responsabile, pentru combaterea traficului și consumului de substanțe interzise pe timpul desfășurării manifestărilor publice, fapte de natură penală prevazute de legislația antidrog.

Recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, iar în situații care impun intervenția forțelor de ordine, să solicite sprijin în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112.

(Comunicat de presă emis de IJJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
24

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
52

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
59

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...