Elevii din Botoșani care aduc lumină în viața celor mai puțin fericiți!

La Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Botoșani s-a derulat astăzi un moment deosebit de emoționant și plin de speranță.

Elevii din Botoșani care aduc lumină în viața celor mai puțin fericiți!

   Foto: Facebook / DGASPC Botoșani

O echipă de elevi inimoși de la Liceul ”Alexandru cel Bun” Botoșani, școala profesională, anii II și III, însoțiți de profesoara lor, ing. Maria Baida, și îndrumați de preotul Ioan Iordache, de la Parohia ”Ziua Crucii Botoșani, au adus un strop de lumină și căldură în viețile rezidenților centrului.

Tinerii au muncit cu suflet și răbdare și au cusut draperii noi pentru ferestrele din dormitoarele rezidenților. Draperiile de astăzi, cusute cu grijă și dăruire, nu sunt doar un element de decor, ci o manifestare a bunătății și solidarității umane. ”Fiecare cusătură poartă cu ea un mesaj de iubire și respect, un semn că niciodată nu suntem singuri în lupta noastră”, au transmis reprezentanții DGASPC Botoșani.

Acești tineri minunați au dedicat timp și efort pentru a crea draperii frumoase, menite să protejeze ferestrele din dormitoarele rezidenților de lumina puternică a soarelui. Însă, în mod paradoxal, aceste draperii nu doar că au protejat de lumină, ci au adus o lumină specială în sufletele tuturor.

”Doamna profesor, ghidată de dorința de a insufla elevilor valori precum altruismul și respectul pentru cei aflați în dificultate, le-a fost alături la fiecare pas, încurajându-i și îndrumându-i. Preotul Ioan Iordachi, cu harul său și cuvintele sale de înțelepciune, a călăuzit acest proiect, subliniind importanța ajutorării aproapelui și a iubirii necondiționate. Rezultatul acestei inițiative este mult mai mult decât niște bucăți de material. Este o dovadă de compasiune și de putere a comunității de a se mobiliza pentru a aduce o rază de speranță și de bucurie în viața celor care au cea mai mare nevoie”, au adăugat reprezentanții DGASPC Botoșani.

Acțiunea acestor elevi și a îndrumătorilor lor este un exemplu viu despre cum astfel de gesturi pot avea un impact uriaș, demonstrând că, împreună, putem construi o lume mai bună!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marian a fost găsit de polițiști!

Sâmbătă, 29 Iunie 2024
372

Minorul dispărut în această după-amiază a fost identificat de polițiști. Acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu.

Aproximativ 10 hectare de vegetație uscată au ars, în această după-amiază, pe un câmp de la marginea localității Răuseni!

Sâmbătă, 29 Iunie 2024
198

Pompierii au acționat rapid și au reușit să salveze culturile de grâu, floarea-soarelui, porumb și viță de vie din apropiere. Degajările mari de fum, suprafața mare incendiată, tempera...

Șase pompieri din Botoșani, Dorohoi și Săveni, detașați pe litoral, alături de colegi din țară!

Sâmbătă, 29 Iunie 2024
618

Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor prevent...