Drama bunicii Valeria. „Nu m-am bucurat de lumină niciodată. Stau ca un pustnic”

Drama bunicii Valeria. „Nu m-am bucurat de lumină niciodată. Stau ca un pustnic”

Bunica Valeria Bughir are 80 de ani și trăiește de când se știe ea în satul Costeni, din județul Botoșani. Tot de atâția ani, povestește ea, că nu s-a bucurat de lumină în casă.

Anul trecut, președinta Asociației „Ridică-te și Umblă”, Andreea Ursu, a prezentat cazul bunicii, care își dorește un singur lucru, și anume curent electric în casă. Suma de care ar avea nevoie pentru a-și racorda locuința la curent electric ar fi 4.300 de lei, bani pe care nu îi are.

Până în momentul actual, din donațiile oamenilor cu suflet mare, s-a strâns suma de 1.700 de lei, dar ar mai avea nevoie de măcar 2.000 de lei.

„Să am și eu oleacă de lumină, să văd și eu lumină că n-am văzut niciodată în viața mea în casă. Atât vreau. Nu m-am bucurat de lumină niciodată. Iarna e foarte greu, e nenorocire fără lumină. Stau ca un pustnic”, a declarat bunica Valeria Bughir.

Și cum nu se putea mai rău, mamaia Valeria are probleme cu vederea la un ochi. În ajutor i-a sărit Laura Dănilă de la Asociația Nevăzătorilor din Botoșani, care s-a ocupat de bunică. În urma tuturor analizelor bunica ar trebui să fie operată de cataractă, pentru a-și căpăta vederea.

Cei care doresc să o ajute pe bunică să se bucure de lumină în căsuța ei pot dona bani în contul deschis pe numele ei la Banca Cooperatistă Răscoala din Botoșani RO83CRCOX070113000699438.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
945

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9274

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...