Dosar penal pentru un bărbat care a prezentat jandarmilor un certificat verde care nu îi aparținea

Dosar penal pentru un bărbat care a prezentat jandarmilor un certificat verde care nu îi aparținea

Un bărbat de 30 de ani, din municipiul Botoșani, este anchetat de organele judiciare pentru fals în declarații, după ce a prezentat un certificat verde care nu îi aparținea, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), Dan Izotov.

Potrivit sursei citate, el a fost controlat de un echipaj de jandarmi, sâmbătă seară, într-un bar de pe Calea Națională, în apropierea Stadionului Municipal, iar în momentul legitimării și verificării certificatului verde, a reieșit neconcordanța dintre identități.

„Pus în fața faptului împlinit, bărbatul a recunoscut că certificatul verde prezentat pe smartphone este al unui prieten, fără a face precizări privind circumstanțele în care a ajuns în posesia acestuia. Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Izotov.

Reprezentantul IJJ amintește că, potrivit Codului penal, „declararea necorespunzătoare a adevărului, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Aceeași faptă, săvârșită pentru a ascunde existența unui risc privind infectarea cu o boală infectocontagioasă, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

 

Spune-ne opinia ta