Documente cumpărate cu sute de euro, pentru a obține un loc de muncă în UE

Documente cumpărate cu sute de euro, pentru a obține un loc de muncă în UE

Un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din Republica Moldova, pasager într-un autocar care se deplasa către Cehia, a fost depistat, în cursul zilei de miercuri, de polițiștii de frontieră cu documente false asupra sa.

Autocarul în care se afla bărbatul s-a prezentat, în jurul orei 16:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, pentru efectuarea formalităților de control.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit, polițiștii descoperind, asupra bărbatului două permise de conducere, unul cu însemnele autorităților din Republica Moldova și unul cu însemnele autorităților române, care aveau imprimate fotografia și numele tânărului.

„Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false. Mai mult, pe numele bărbatului nu figurează emis permis de conducere de către autoritățile din Republica Moldova”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt STPF Botoșani.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziționat documentele contra sumei de 200 euro fiecare, cu scopul de a obține un loc de muncă mai bine plătit în Uniunea Europeană.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
345

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
950

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
152

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...