Din nou probleme pentru Serverele ANAF

Din nou probleme pentru Serverele ANAF

Mai mulţi utilizatori s-au plâns marţi, cu o zi înainte de împlinirea termenului limită pentru depunerea declaraţiei unice, că Spaţiul Privat Virtual (SPV) din site-ul ANAF, nu poate fi accesat. Persoanele care trebuie să depună Declaraţia Unică şi nu o fac în termenul prevăzut de lege riscă să fie amendate cu sume cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi datorând impozit pe venit şi contribuţii sociale trebuie să depună declarația unică, până miercuri, 31 iulie 2019 inclusiv.

Declaraţia unică se poate depune prin serviciul Spaţiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite şi prin poştă sau se poate depune la sediul unităţilor fiscale.

Declaraţia Unică poate fi depusă din nou şi pe hârtie, după ce Guvernul a eliminat obligativitatea ca ea să fie depusă exclusiv online.

Marţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că va susţine o sesiune de asistenţă online pentru contribuabilii care trebuie să depună Declaraţia Unică 2019 în ultima zi în care documentul trebuie trimis, respectiv 31 iulie 2019.

„Tema sesiunii de asistenţă online de miercuri, 31 iulie, va fi «Completarea şi depunerea declaraţiei unice pentru declararea impozitului pe veniturile estimate/ norma de venit a se realiza în România şi contribuţiile sociale datorate în anul 2019». Vă aşteptăm miercuri, 31 iulie 2019 începând cu ora 09:00, pe această pagină Facebook”, scriu reprezentanţii ANAF, pe pagina de Facebook.

Declaraţia Unică 2019 are 10 pagini, în timp ce instrucţiunile de completare mai au încă 40 de pagini.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
98

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
57

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...