„Din inimă pentru alte inimi”, campanie de donare de sânge în județul Botoșani

„Din inimă pentru alte inimi”, campanie de donare de sânge în județul Botoșani

La nivelul județului Botoșani a fost inițiată o campanie de donare de sânge al cărei slogan este „Din inimă pentru alte inimi”. Campania este inițiată de către Alexandra Gîtman, bloodfluencer, și Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani în colaborare cu Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) din Botoșani.

Prin intermediul acestei campanii cetățenii sunt îndemnați să doneze sânge, pentru a veni în sprijinul celor aflați în suferință.

„Grija față de aproapele nostru aflat în suferință. Empatia. Responsabilitatea. Demnitatea. Verticalitatea. Toate acestea ne definesc ca ființe superioare, dar, în afara acestor calități, așa cum afirma Alexandre Dumas că omul este definit de ceea ce face când vine furtuna în viața lui sau în a semenilor lui. Cele mai puternice furtuni sunt trăite pe patul de suferință, în așteptarea unei minuni – o pungă cu sânge, care poate face diferența între viață și moarte”, a declarat Alexandra Gîtman, bloodfluencer „N-avem sânge” și organizatoare a evenimentului.

Sângele extras de la o persoană poate salva alte trei vieți.

Alexandra Gîtman declară că „din cauza lipsei de sânge nu moare doar un om, omul acela aflat pe un pat de spital. Departe sau aproape de noi, moare viitorul unei familii, moare speranța și universul unui copil care îl așteaptă acasă, moare un părinte rămas fără sprijin, se destramă o lume, un vis, o speranță de mai bine, se ruinează destine. Și moare umanitatea din noi, ceilalți, care am fi putut face ceva și am rămas nepăsători”.

Cei care doresc să doneze sânge o pot face în perioada 1 – 7 martie la Centrul de Transfuzie Sanguină din Botoșani, între orele 07:30 – 13:00.

„Am fi recunoscători dacă ați dori să donați tichetele sociale primite în urma donării pentru a putea fi folosite în cadrul altei campanii umanitare de care vor beneficia personale aflate în dificultate, susținută de membrii Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare din Botoșani, care la rândul lor vor oferi un ajutor financiar”, a adăugat Alexandra Gîtman.   


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1146

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9716

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1305

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...