„Dăruiesc pentru că iubesc”: Sute de cadouri pentru copiii și bătrânii din parohiile botoșănene!

Parteneri în cadrul acestui proiect, al cărui inițiator este Protopopiatul Botoșani - Departamentul Misiune, sunt numeroase școli din municipiul Botoșani, dar și alte instituții.

„Dăruiesc pentru că iubesc”: Sute de cadouri pentru copiii și bătrânii din parohiile botoșănene!

Proiectul „Dăruiesc pentru că iubesc”, parteneriat de voluntariat în sprijinul educației, a făcut posibil ca în ultimii 3 ani copiii din parohiile defavorizate ale Protopopiatului Botoșani să aibă parte de un dar de Crăciun, oferindu-se anual între 400 și 600 de pachete.

În 2023, donațiile s-au materializat în peste 400 de cadouri oferite copiilor și bătrânilor din Parohiile Buimăceni, Siliștea, Jijia, Dragalina, Mășcăteni, în perioada sărbătorilor de iarnă.

”Pe lângă acțiunile de Crăciun, în cadrul proiectului au loc și alte acțiuni în sprijinul educației. De exemplu, câțiva tineri din familii fără potențial financiar, fie elevi ai seminarului, fie studenți, sunt susținuți în școală prin sprijinul unor persoane de bună-credință, până la finalizarea studiilor”, potrivit pr. misionar protopopesc Cristian Buhaciuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
172

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
152

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
33

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...