Curg amenzile pentru nepurtarea măștii și deplasări nocturne nejustificate

Curg amenzile pentru nepurtarea măștii și deplasări nocturne nejustificate

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, controalele anti-COVID au continuat. S-au aplicat peste 60 de sancțiuni, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție. Valoarea cumulată a acestora depășește 18.000 de lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Pe raza întregului județ, au fost organizate 11 acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 115 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate și 96 de  mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.500 de lei, dintre acestea, 42 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 20 de sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea”, a transmis Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Instituția recomandă cetățenilor să poarte mască de protecție în toate spațiile publice închise și/sau deschise și să respecte măsurile impuse de autorități privind deplasarea în afara locuinței sau gospodăriei în intervalul orar 23:00-5:00.

Acțiunile sunt derulate de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar-Veterinară, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și angajați ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta