Curg amenzile în județ pentru deplasări nejustificate

Curg amenzile în județ pentru deplasări nejustificate

În ultimele 24 de ore, în județul Botoșani, forțele de ordine au aplicat amenzi cumulând peste 260.000 de lei, dintre care nu mai puțin de 67 de sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, care reprezintă 92,3% din total.

La nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 25.000 de lei.

Cinci persoane venite din străinătate, cu trei autoturisme, au fost escortate de jandarmi la centrele de carantină. 83 de jandarmi au participat la misiunile de ordine publică, din care 28 la centrele de carantină. Suplimentar, 33 de jandarmi execută paza și protecția la cele 16 obiective din competența Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze întegrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşurăm activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. 

Astfel, s-au făcut verificări cu privire la respectarea măsurii de izolare în cazul a 688 de persoane, fiind de asemenea verificate 70 localuri publice cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă.

Totodată,  au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 235.000 de lei, dintre care 52 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de peste 215.000 de lei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
162

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
170

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
250

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...