Cum se fac bani din voucherele de vacanță. Ministerul Turismului anunță controale în perioada următoare

Cum se fac bani din voucherele de vacanță. Ministerul Turismului anunță controale în perioada următoare

Vânzarea voucherelor de vacanță a devenit noua afacere necurată a românilor. Deși e ilegal, zeci de persoane își dau tichetele pe internet, în schimbul unor bani cash. Pare să nu-i intereseze că ar putea plăti amenzi usturătoare.

De asemenea, și mulți proprietari de hoteluri ignoră riscurile și închid ochii atunci când le vin turiști cu vouchere de la alte persoane. Ministerul Turismului va începe controale amănunțite în următoarea perioadă, iar cei prinși că încalcă legea, vor plăti, scrie Digi24.ro.

Aceste tichete se dau în special bugetarilor, însă și firmele private le pot da angajaților, în schimbul unor facilități fiscale. 

Dumitru Luca, președinte ANAT: Imaginația românului nu cunoaște margini. Pe lângă amendă, riscă cu licența respectivă. Avem o situație din care nu câștigă nimeni, toată lumea pierde. Chiar dacă mai multe persoane merg pe aceeași valoare a unui voucher, obligatoriu între ele trebuie să fie și titularul. Ce și-ar dori mulți români e ca aceste vouchere, al căror scop e să sprijine turismul intern, să poată fi folosite în străinătate.

De preferat, în Bulgaria sau Grecia. Ministerul Turismului e instituția care ar trebui să verifice că tichetele de vacanță sunt folosite conform legii. Din informațiile Digi24, până acum, nimeni n-a fost amendat pentru nereguli în privința acestor vouchere. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere: Certificatul de cazier judiciar să se elibereze și electronic

Duminică, 25 Septembrie 2022
57

Cazierul judiciar, care este documentul ce arată situația judiciară a unei persoane, adică evidența condamnărilor ori a altor măsuri cu caracter penal, va putea fi obținut, pe viitor, și &ici...

Încasările ANAF ar urma să depășească 375 miliarde de lei până la finalul anului

Duminică, 25 Septembrie 2022
65

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obţinut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele opt luni din 2022, iar până la finalul anului suma ar urma să ajungă la apro...

Aur la Mondiale pentru Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș, în proba de dublu vâsle la canotaj

Duminică, 25 Septembrie 2022
91

Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Racice (Cehia), duminică, în proba de dublu v...