„Crucea Roșie” a ajutat peste 14.000 de ucraineni ajunși în județul Botoșani (fotogalerie)

„Crucea Roșie” a ajutat peste 14.000 de ucraineni ajunși în județul Botoșani (fotogalerie)

Organizația „Crucea Roșie” din Botoșani anunță că a ajutat peste 14.000 de cetățeni ucraineni care au tranzitat județul, într-un an de când Rusia a invadat la scară largă Ucraina.

Voluntarii au întâmpinat refugiații în punctele de trecere a frontierei Rădăuți-Prut și Stânca, oferindu-le produse alimentare, articole de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, cartele telefonice, medicamente, bunuri de uz personal. Valoarea estimată a acestora este de aproape 422.000 de lei.

De asemenea, „Crucea Roșie” a înființat un magazin social pentru persoanele găzduite în centrele de rezidență temporară deschise de autorități.

„Această activitate susținută, nu ar fi fost posibilă fără sprijinul oferit de cetățeni, firme, companii, instituții din județ, țară și străinătate. Mulțumim pe această cale tuturor celor care au donat bani și bunuri și în mod nemijlocit colaboratorilor, voluntarilor și angajaților Crucii Roșii Botoșani care, în această perioadă, au făcut un efort deosebit, pentru a face față acestei crize umanitare fără precedent”, au transmis reprezentanții organizației.






 

 

Spune-ne opinia ta