Cozi interminabile la vamă. Voluntarii nu mai fac față și au ajuns să ajute chiar ei la transportul refugiaților ucraineni din Republica Moldova în România (video)

Cozi interminabile la vamă. Voluntarii nu mai fac față și au ajuns să ajute chiar ei la transportul refugiaților ucraineni din Republica Moldova în România (video)

Oboseala începe să își facă simțită prezența în rândul voluntarilor, care, zilnic, se deplasează în punctele vamale din județul Botoșani, pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina.

În a șaptea zi de război izbucnit în Ucraina, cozile devin interminabile la Vama Stânca-Cotești, acolo unde voluntarii Asociației „Grup Civic” din Botoșani sunt prezenți zi și noapte, pentru a-i ajuta pe sărmanii oameni care au fugit din calea conflictului militar.

„Cozile interminabile la Vama Stânca-Costești ne-au făcut să ajutăm chiar noi la transportul cetățenilor ucraineni din Republica Moldova în România. Copilași bolnavi și înfrigurați, bătrâni cu probleme în a se deplasa și mame cu nou-născuți în brațe, toți au avut nevoie de ajutorul nostru pentru a trece frontiera”, a declarat președintele Asociației „Grup Civic”, Daniel Câșlariu.

Acesta a specificat că, în special, au nevoie de voluntari pe timp de noapte, între orele critice 02:00 – 06:00, când rămân cei mai puțini voluntari.

„Mergem în continuare în Vama în Stânca cu ajutoare, cumpărăm sandwichuri în fiecare dimineață, oferim băuturi calde, hăinuțe și obiecte de igienă. Suntem toți oameni indiferent de naționalitate și e cazul să fim solidari! Încă o dată fac apel la bunăvoința voastră pentru achitarea sandwichurilor! Mă puteți contacta direct la numărul de telefon +40 (759) 362 916 sau puteți dona în conturile asociației cu mesajul ,,UCRAINA”, a adăugat Câșlariu.

Conturile în care puteți dona sunt:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
861

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8485

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...