Copilărie petrecută la lumina lumânării (FOTO)

Copilărie petrecută la lumina lumânării (FOTO)

Doi frați, cu vârste de 6 și 5 ani, din satul Hilișeu Crișan, își petrec copilăria mai mult la lumina lumânării.

Andrei și Andreea, doi copii minunați, trăiesc alături de părinții și bunicii lor bolnavi, într-o căsuță, fără geamuri și fără curent electric, departe de civilizație.

Cei doi micuți își doresc doar o viață normală, să se poată uita și ei la desene animate, fără a fi nevoiți să se mai chinuie de pe o zi pe alta.

Potrivit Simonei Elena, președintele Asociației Umanitare „Simona Elena și Voluntarii” pentru a trage lumina este un pic mai imposibil, din cauza costurilor foarte mari, locuința lor fiind la o distanță considerabilă de celelalte case și aproape de pădure.

Tatăl copiilor mai muncește cu ziua prin sat, dar sunt zile în șir când nu găsește nimic de muncă și se întoarce acasă la copii cu mâna goală. În tot acest timp, mama lor are grijă de ei și cu toții trăiesc doar din alocații.

De aceea dorim să cumpărăm pentru ei un panou fotovoltaic. Copilașii își doresc și ei să se uite la desene la televizor și să aibă o tabletă. Andreea Jasmine, are 6 anișori, este la școală și poarta mărimea 27 la încălțăminte, iar Andrei Codruț are 5 ani, merge la grădiniță și poartă mărimea 26 la încălțăminte. Copilașii nu au nevoie de prea multe: alimente de care au mare nevoie, un panou fotovoltaic că să poată avea lumină, lenjerii, pături și pleduri, hăinuțe și încălțăminte și câteva geamuri cu care tatăl sa poată repara căsuța și un covor”, adaugă Simona Elena.

Și tu poți dona pentru ei, prin transfer bancar, în conturile Asociației Umanitare „Simona Elena și Voluntarii” deschise la Banca Transilvania.

CONT RON:  RO06BTRLRONCRT0587762901  RON 

CONT EURO: RO53BTRLEURCRT0587762901   EURO

SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea: Andreea și Andrei

Număr de telefon: 0757 139 794 - Simona Elena

De asemenea, toți cei care doresc pot merge direct la familia din Hilișeu Crișan, județul Botoșani. Pentru mai multe detalii, Simona Elena poate fi contactată la numărul de telefon mai sus menționat.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Rezultatele examenului național de bacalaureat, după contestații

Vineri, 1 Iulie 2022
488

La examenul de Bacalaureat, în județul Botoșani au promovat examenul național de bacalaureat 1862 elevi din 2512 prezenți la toate probele examenului național de bacalaureat. Rata de promov...

Termene prelungite pentru constatarea suprafețelor afectate de seceta pedologică

Vineri, 1 Iulie 2022
284

Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, care stabilește și formularistica necesa...

Polițiștii le-au explicat copiilor cum trebuie să se comporte în trafic și ce înseamnă semnele de circulație pentru pietoni

Vineri, 1 Iulie 2022
334

La data de 25 mai 2022, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier, au desfășurat o activitate informativ preventivă cu copiii din ...