Copilărie petrecută la lumina lumânării (FOTO)

Copilărie petrecută la lumina lumânării (FOTO)

Doi frați, cu vârste de 6 și 5 ani, din satul Hilișeu Crișan, își petrec copilăria mai mult la lumina lumânării.

Andrei și Andreea, doi copii minunați, trăiesc alături de părinții și bunicii lor bolnavi, într-o căsuță, fără geamuri și fără curent electric, departe de civilizație.

Cei doi micuți își doresc doar o viață normală, să se poată uita și ei la desene animate, fără a fi nevoiți să se mai chinuie de pe o zi pe alta.

Potrivit Simonei Elena, președintele Asociației Umanitare „Simona Elena și Voluntarii” pentru a trage lumina este un pic mai imposibil, din cauza costurilor foarte mari, locuința lor fiind la o distanță considerabilă de celelalte case și aproape de pădure.

Tatăl copiilor mai muncește cu ziua prin sat, dar sunt zile în șir când nu găsește nimic de muncă și se întoarce acasă la copii cu mâna goală. În tot acest timp, mama lor are grijă de ei și cu toții trăiesc doar din alocații.

De aceea dorim să cumpărăm pentru ei un panou fotovoltaic. Copilașii își doresc și ei să se uite la desene la televizor și să aibă o tabletă. Andreea Jasmine, are 6 anișori, este la școală și poarta mărimea 27 la încălțăminte, iar Andrei Codruț are 5 ani, merge la grădiniță și poartă mărimea 26 la încălțăminte. Copilașii nu au nevoie de prea multe: alimente de care au mare nevoie, un panou fotovoltaic că să poată avea lumină, lenjerii, pături și pleduri, hăinuțe și încălțăminte și câteva geamuri cu care tatăl sa poată repara căsuța și un covor”, adaugă Simona Elena.

Și tu poți dona pentru ei, prin transfer bancar, în conturile Asociației Umanitare „Simona Elena și Voluntarii” deschise la Banca Transilvania.

CONT RON:  RO06BTRLRONCRT0587762901  RON 

CONT EURO: RO53BTRLEURCRT0587762901   EURO

SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea: Andreea și Andrei

Număr de telefon: 0757 139 794 - Simona Elena

De asemenea, toți cei care doresc pot merge direct la familia din Hilișeu Crișan, județul Botoșani. Pentru mai multe detalii, Simona Elena poate fi contactată la numărul de telefon mai sus menționat.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

astăzi, 15:00
189

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
535

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1691

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...