Copila de „aur” din Dorohoi, cu mari probleme de sănătate, recompensată pentru rezultate extraordinare la învățătură

Copila de „aur” din Dorohoi, cu mari probleme de sănătate, recompensată pentru rezultate extraordinare la învățătură

Oana Maria Silivastru, eminenta elevă de 17 ani, din Dorohoi, care a trait mult timp cu dureri cumplite, fiind nevoită să se deplaseze cu ajutorul unui cadru metalic,  a fost recompensată, vineri, pentru rezultatele excelente obținute la învățătură.

Adolescenta a primit „Cheia Succesului” din partea conducerii Liceului „Regina Maria” din Dorohoi, acolo unde este elevă.

Fiind născută prematur, cu o greutate de doar 900 grame, Oana Silivastru a primit diagnosticul de hioixie, apoi de paralizie cerebrală și tetrapareză spastică dar cu toate acestea a avut rezultate școlare demne de invidiat, cu peste 100 de diplome și medalii obținute pentru rezultatele deosebite la învățătură.

„Deși Oana are mari probleme de sănătate, ea este un copil extraordinar care a primit peste 100 diplome și medalii pentru rezultate la învățătura, concursuri și în special la matematică, fiind olimpică. Oana suferă de tetrapareza spastica, scolizoza dorsală și subluxatie congenital coxo generală dreaptă operată.

Deși Oana a suferit o intervenție chirurgicală de alungire tendoane și bazin și o altă intervenție numită miofibrotomie subcutanata, este un copil puternic și cu zâmbetul pe buze”, a relatat Simona Elena, coordonatoarea Asociației umanitare „Simona Elena și Voluntarii”.

Vestea care i-a dat fetei speranțe de recuperare a venit de la un medic specialist din Oradea care, în urma consultației,  a constatat că problema medicală a fetei poate fi corectată prin continuarea kinetoterapiei.

Dar acest tratament este costisitor pentru familia Oanei, în condițiile în care transportul, cazarea și medicamentele sunt peste puterile financiare ale mamei sale.

Momentan, Oana Silivistrau își continua terapia la Dorohoi dar este nevoită ca, la câteva luni, să se deplaseze la Oradea pentru noi ședințe de kinetoterapie.

Acum, când există șanse reale de recuperare, Oana Silivastru are nevoie de ajutorul semenilor iar orice donație conteză pentru ea.

Dacă doriți să o ajutați pe Oana să-și urmeze visul de a -și continua studiile și de a duce o viață normal, puteți dona în conturile bancare deschise pe numele mamei:

Silivastru Angela, banca BRD:

RO35BRDE070SV19168550700 - lei

RO20BRDE070SV45961220700 - euro.

Relații suplimentare despre acest caz se pot obține de la mama Oanei, Angela Silivastru, la  numărul de telefon 0742.810.891.

 

 

Spune-ne opinia ta