Copil bolnav lăsat fără unicul părinte, după un accident rutier de care vinovata a fugit

Un accident rutier a schimbat complet destinul unui copil din județul Botoșani, care suferă de autism și obezitate. După ce și-a văzut mama zbătându-se între viață și moarte, rănit și spitalizat, băiatul ajunge acum în grija statului.

Evenimentul nefast a avut loc marți seară, pe drumul județean 208 H, în comuna Coșula. O tânără de 22 de ani a lovit cu mașina o femeie de 40 de ani care, în urma impactului, a fost proiectată în șanțul de marginea drumului. Băiatul victimei, în vârstă de 14 ani, se afla alături de ea în momentul respectiv, suferind însă leziuni ușoare. Șoferița a părăsit locul accidentului și a încercat să se ascundă într-o benzinărie. Copilul a rămas lângă mamă până la anunțarea și sosirea echipajului medical.

Femeia rănită se află acum în moarte cerebrală și medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire, iar copilul este internat la Neuropsihiatrie Pediatrică. Autoritățile parcurg procedurile pentru preluarea băiatului în plasament la Centrul „Sfântul Mina” din Botoșani, întrucât despre tatăl acestuia nu se știe nimic.

„Începând de astăzi, este stabilit plasamentul în regim de urgență la Casa 2 din cadrul complexului. Săptămâna viitoare se va înainta la Tribunalul Botoșani cererea de înlocuire cu măsura de protecție specială plasament. Conform legii, în termen de 5 zile instituția trebuie să ia o decizie cu privire la situația beneficiarilor care sunt cu măsură de plasament în regim de urgență, de aceea se înaintează cererea la tribunal. Va fi un pic mai greu la început, în perioada de acomodare, fiind vorba de un copil cu autism și cu obezitate. Luni va fi externat din spital”, a declarat Marius Oroșanu, directorul Centrului „Sfântul Mina”.

A doua zi după comiterea accidentului, șoferița de 22 de ani a fost reținută pentru 24 de ore. Ea este anchetată pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta