Copii și tinerii din Flămânzi beneficiarii unui proiect european

Copii și tinerii din Flămânzi beneficiarii unui proiect european

Astăzi va avea loc la Flămânzi, conferința de lansare a proiectului “Măsuri pentru reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții prin furnizarea de servicii sociale la nivelul comunității.

După cum a declarat primarul Dan Oloeru, proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și implementat de orașul Flămânzi, în calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului este de incluziune socială și combatere a sărăciei în orașul Flămânzi, prin creșterea accesului la servicii sociale, medicale, socio profesionale de formare profesională de înaltă calitate și adecvate nevoilor în cadrul unei unități sociale multifuncționale fără componentă rezidențială, adică centru de zi, dedicate copiilor. Grupul țintă este format din copii aflați în situații care reprezintă risc de separare de familie cu vârsta până în 18 ani, 230 de copii urmând să beneficieze de acest proiect, a declarat primarul Dan Oloeru.

În cadrul proiectului se vor derula o serie de programe de formare, de mediatori sociali, 10 serii de instruire nonformală în domeniul TIC, 10 serii de cursuri pentru calificarea în meseria de ospătar.

 

Spune-ne opinia ta