Controale COVID intensificate, polițiști în civil vor monitoriza zonele aglomerate (video)

Controale COVID intensificate, polițiști în civil vor monitoriza zonele aglomerate (video)

Controalele privind respectarea măsurilor de distanțare socială și protecție sanitară personală vor fi intensificate în zonele aglomerate din Botoșani, având în vedere creșterea numărului de cazuri noi de infectare cu Covid-19, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Sunt vizate în mod special centrele comerciale, piețele, târgurile, mijloacele de transport în comun, precum și instituțiile publice. Vor fi angrenați polițiști în civil în număr majorat, după cum a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

„În aceste locuri, forțele de ordine împreună cu specialiștii din celelalte instituții de control, vor efectua controale pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile impuse prin lege, în special portul măștii de protecție. De asemenea, vom desfășura activități specifice și vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura de faptul că sunt respectate prevederile legale. Aceste activități vor fi desfășurate și de către polițiști în civil. Scopul lor nu este acela de a aplica sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Vă recomandăm să respectați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți să conștientizeze faptul că respectând aceste reguli, contribuie la protejarea comunității în care trăiesc”, a declarat Delia Nenișcu.

În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 30 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică. Spre o comparare, în intervalul temporal echivalent precedent, fuseseră depistate 19 cazuri noi de infecție, la nivelul județului. 

În aceeași perioadă revolută, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni de circa 5.000 de lei, numai pentru nepurtarea măștii de protecție.

 

 

Spune-ne opinia ta