Conduși de alcool pe drumurile din județ

Conduși de alcool pe drumurile din județ

În primele două zile ale acestei săptămâni, trei bărbați din județul Botoșani au fost dați jos de la volan de către polițiști, după ce au suflat în aparatele de măsurare a alcoolemiei din aerul expirat, dovedindu-se că se aflau aproape în comă alcoolică. Unul dintre ei a provocat un accident rutier, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Luni, spre Secția de Poliție Rurală nr. 6 din Pomârla se redirecționa un apel la 112, prin care se reclama că în localitatea Cristinești circulă un autoturism al cărui conducător auto era posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.

„Echipajul direcționat la fața locului a interceptat în trafic autoturismul respectiv, stabillind identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat de 40 de ani, din comuna Ibănești. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a relatat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

În aceeași zi, un alt apel de urgență semnala că în satul Răchiți a avut loc un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Un echipaj de Secției de Poliție Rurale nr. 1 din Botoșani, direcționat la fața locului, a stabilit că un tânăr de 30 de ani, din comună, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care a intrat  în coliziune cu două autoturisme care erau parcate pe marginea părții carosabile. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat Nenișcu în acest caz.

Marți, polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cauze, s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Spune-ne opinia ta