Concurs de suflat în etilotest pe drumurile din județ. Amenzi de peste 100.000 de lei într-o singură zi

Concurs de suflat în etilotest pe drumurile din județ. Amenzi de peste 100.000 de lei într-o singură zi

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale și au intervenit la 71 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste100.900 de lei și au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 25 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret, în municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Șendriceni.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștefănești, au fost sesizați de către un lucrător din punctul de frontieră Stânca-Costești, despre faptul că la ghișeul punctului de frontier s-a prezentat un bărbat, de 59 de ani, din Republica Moldova, conducând un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, despre care exista suspiciunea că ar fi sub influența băuturilor alcoolice.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii l-au testat alcoolscopic pe bărbat, valoarea rezultată fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au identificat, pe strada Primăverii, în municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 76 de ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni și Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și menținerea unui climat de ordine și siguranța publică.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 50 de persoane și au fost controlate 45 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 20.590 de lei.

Dintre acestea, 21 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier.

La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul rutier, și prevenirea faptelor antisociale cu ocazia desfășurării Balului Gospodarilor.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 100 de persoane și au fost controlate 61 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.420 de lei.

La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașului Darabani, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 53 de persoane și au fost controlate 48 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 9230 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 2 permise de conducere.

La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției orașului Săveni, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și menținerea unui climat de ordine și siguranța publică.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 28 de persoane și au fost controlate 24 de autovehicule, au fost efectuate 20 de testări etilotest, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7075 de lei.

La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și Serviciului Rutier Botoșani, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și menținerea unui climat de ordine și siguranța publică.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 73 de persoane și au fost controlate 43 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.695 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
23

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
41

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
47

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...